• Mike Harren en Ronald Bakker

    Angelique Starreveld

Winkelcentrum Westerwatering in feestelijke sfeer getooid

ZAANDAM Zodra je door de schuifdeuren van het winkelcentrum naar binnenliep op zaterdag 22 december klonken de onvervalste Amsterdamse deuntjes van Mick Harren luid door de gangpaden.


Alle ondernemers in het winkelcentrum Westerwatering hebben de handen ineengeslagen om alle klanten en buurtbewoners een warm kerstgevoel te geven. In de plaatselijke Albert Heijn waren heerlijke proeverijtjes uitgestald, waren de medewerkers achter de kassa en balie deze dag niet in een Albert Heijn outfit, maar in eigen kleding. De vaste klanten herkennen de medewerkers toch al aan het vertrouwde gezicht en vice versa.


Gall&Gall had eveneens uitgepakt en verwende het druk winkelende publiek met versbereide Glühwein en mooie aanbiedingen. Ook bij de Keurslager stond het rijen dik om voor de Kerstdagen een heerlijke maaltijd te bereiden.

Ronald Bakker, eigenaar van Gall&Gall Westerwatering: "Wij, als ondernemers, willen op deze manier onze klanten en de buurt bedanken. Niet altijd hebben wij tijd om hen persoonlijk te woord te staan, in verband met onze werkzaamheden, maar wij denken wel altijd aan onze klanten. Wat kan beter, wat is de behoefte van onze klant. Het is dus een wisselwerking, waarin uiteindelijk wij het assortiment aanpassen aan het winkelgedrag van onze klanten. Maatwerk zogezegd, tevreden mensen, daar gaan wij voor".


Mick Harren nam even pauze na het voluit zingen van zijn songs en had tijd voor een interview, alhoewel er soms wat fans graag tussendoor met hem op de foto wilden of gewoon een praatje wilden maken.


De eerste opmerking die uw verslaggeefster had tegenover Mick was: "Je hebt nog meer make-up op dan ik, waarom gebruik je mascara"?

Harren: "Ik gebruik helemaal geen mascara, ik heb gewoon lange wimpers. Door een oogziekte moet ik elke dag druppelen en daardoor krullen mijn wimpers op. Als dat geen voorpagina nieuws wordt, dan weet ik het ook niet meer".


Dus je hebt het erg druk waarschijnlijk de komende tijd met de feestdagen in het vooruitzicht?

"Ja enorm druk, na dit enorme leuke samenzijn in Westerwatering waarvan iedereen heeft genoten, treed ik zaterdag nog twee keer op in onder andere Wijk aan Zee tijdens een diner. Het zijn drukke tijden na een woelig jaar. Sommige dingen wil je vergeten en sommige dingen koester je. Mooi om samen met zijn allen het nieuwe jaar in te gaan."