• Gastheer Eelco Taams

Voor windmolens vechten

Tijdens Wij zijn Zaankanters Café

ZAANDAM Het Wij zijn Zaankanters Café van 27 september staat in het teken van de Zaanse windmolens. Eelco Taams zal als gastheer van de avond wat vertellen over de renovatie van de Oostzaanse Biksteenmolen 'De Vlijt'.

Daarnaast ontvangt hij Walter Busch van stichting De Zaansche Molen. Hij zal de plannen voor de 'Wereld van windmolens' op de Zaanse Schans toelichten. Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving.

Het platform is een initiatief van PvdA Zaanstreek en heeft tot doel het persoonlijke gesprek te bevorderen en daarom is de avond voor iedereen toegankelijk. Vanaf 19.30 uur ben je welkom in theatercafé Try-Out in de KunstGreep Oostzaan.

Het is een lang gekoesterde wens om het molenmuseum vanuit Koog aan de Zaan te verhuizen naar de Zaanse Schans. Onlangs kwam die wens, door de ondersteuning van Gemeente Zaanstad, een grote stap dichterbij. De 'wereld van windmolens' moet de geschiedenis van de windmolens in de Zaanstreek op een mooie manier in beeld brengen.

Walter Busch zal namens de initiatiefnemers vertellen wat de plannen zijn en laten zien hoe het er uit kan komen te zien. Benieuwd? Of heb je vragen over dit mooie initiatief? Kom dan gezellig langs in het Wij zijn Zaankanters Café.

Wij zijn Zaankanters Café is woensdag 27 september vanaf 19.30 uur is de inloop. Van 20.00 - 21.00 uur is het interactieve gesprek dat dit keer in het theatercafé de Try-Out, Kerkbuurt 8, in Oostzaan wordt gehouden. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegang is gratis.