• Paul Samuels, Renate Pen en Gudu Kemper toasten op de samenwerking.

    BDU Media

Unieke Zaanse samenwerking in de maak

KOOG AAN DE ZAAN Le Cockelon en Rock the Kasbah gaan samenwerken. Vorige week werd deze afspraak onderstreept in de Honigfabriek, alwaar het pop-up restaurant Meet the Mama's is gevestigd.

"Met de input van Le Cockelon wordt het professioneler", zegt Renate Pen, initiatiefnemer van Stichting Rock the Kashah. In maart dit jaar was het restaurant in de broedplaats haar pilot.

"Maar nu wordt het voor Gudu Kemper en Paul Samuels van Le Cockelon een pilot. We gaan niet alleen een leer- en werktraject voor statushouders verzorgen. We zijn ook een samenwerking aan gegaan met Werkom. Deze organisatie helpt mensen met een zekere afstand van de arbeidsmarkt."

"De volgende stap is het verzorgen van goede training over business", vervolgt Renate. "Daarnaast willen we meer activiteiten organiseren en zullen we vaker open zijn voor diners en lunches. Ook de buurt willen we er bij betrekken en zo mogelijke eenzaamheid in onze omgeving bestrijden. Het wordt echt multi-culti."

Renate zag voorbeelden in Parijs en ook in Amsterdam. Begin augustus worden de plannen zichtbaar. Stichting Rock the Kasbah begon dit jaar als inburgeringsproject voor statushouders. De nieuwkomers met vluchtelingenachtergrond doen vrijwilligerswerk waardoor ze snel inburgeren.

Meet the Mama's maakt deel uit van deze stichting. Samen koken, eten en verbinden is het motto. Hier draait het om heerlijk genieten van een tafel vol heerlijke mezze bereid door de "chefs" afkomstig uit de gehele wereld, die met trots hun kookkunsten willen tonen en hiermee ook zichzelf presenteren. De kennismaking met de keukens van o.a. Indonesië, Ghana, Eritrea, Iran, Turkije, Marokko en natuurlijk Syrië zullen iedereen verrassen.