• De EN Spanje groep in beeld

    EN Vastgoed

Tien jaar EN vastgoed

Advertorial

WORMERVEER Het volledige team van EN vastgoed aan de Roode Wildemanweg 47 te Wormerveer was het afgelopen weekend in Barcelona om het tienjarig jubileum te vieren.

Aan het personeelsbeleid van deze uiterst succesvolle onderneming, die werkelijk alles verzorgt op het gebied van bouwkunde behalve de verkoop van onroerend goed, kunnen veel bedrijven een voorbeeld nemen.

Kom je de proeftijd door – waarbij van eminent belang is of je in het team past, het groepsbelang staat voorop – dan zullen de twee bevlogen eigenaren, begin dertigers Patrick van Esseveld en Didier Nieland, er alles aan doen om je te doen slagen. Een bouwkundige opleiding is een vereiste, maar leeftijd speelt eigenlijk geen rol. Het team van ruim dertig personeelsleden bestaat uit een mix van jong en oud, waarbij een vijftiger het niet problematisch moet vinden om gestuurd te worden door iemand die decennia jonger is. Het gaat, net zoals bij de uitvoering van de opdrachten, eerder om kwaliteit en continuïteit dan om kwantiteit.

Geen tijdelijk personeel aantrekken om in het oneindige opdrachten aan te kunnen nemen, om ze ternauwernood af te kunnen krijgen, maar kiezen voor langlopende orders. De bedrijfsvoering staat in het teken van het welbevinden van het team. 'Positief is productief' is de gevleugelde uitspraak binnen EN. En ze doen er van alles aan dat hoog in het vaandel te houden: een masseur die geregeld iedereen weer soepel maakt, samen borrelen, bowlen, schaatsen of meedoen aan een rally met lelijke eenden.

In de kantine, die meer iets weg heeft van een skybox, hangt naast de bar een dartbord. Alles om de mens scherp te houden. Een moderne onderneming met een platte structuur en korte lijnen. E & N waren klasgenoten bij de opleiding vastgoedkunde. Al snel hadden ze wilde plannen over het ontwikkelen van vastgoed, het verzorgen van bouwvergunningen en vooral ook veel bouwkundig tekenen. Nog ruim voor hun afstudeerjaar kregen ze de opdracht om de verbouwing van de monumentale Stadsschouwburg in Amsterdam te begeleiden. Eenentwintigjarige jongens die dagelijks toezicht hielden bij restauratie van de foyers en de gevel.

Waar schoolgenoten hun bijverdiensten gelijk omzetten in feesten en luxeartikelen, besloten visionairs E & N hun opbrengst gelijk te steken in hun, toen nog, zolderkamerbedrijf, waarbij ze nadrukkelijk met hun dienstenpakket in de breedte zochten. Juist in tijden van crisis, in de kopersmarkt, bedachten ze dat makelaars hun objecten beter zouden moeten presenteren. Tot die tijd werd er nauwelijks gewerkt met plattegronden of artist impressions.

De kracht van dit duo is de aanvulling in kennis en kunde. Zelf roemen ze het sterke team om hen heen, want 'we doen dit met z'n allen'. EN Vastgoed heeft zich breed in de markt neergezet, van energielabels tot op- en aanbouwen, van plattegronden tot ontwerp advies, van bouwbegeleiding tot hele gebiedsontwikkeling. Vervolgorders verzekerd, hun naam op de tekeningen, aan de voorkant van de markt.

Dit jubileum hadden zij niet kunnen bereiken zonder hun team. Komend jaar wachten nog meer feestelijkheden, want waar hard gewerkt wordt moet ook hard feest gevierd worden.