• Leon en Petra in de beroemde eend

Stads winkelen in een dorp

WORMERVEER Saenkanter Fashion lanceert begin maart volgend jaar een volledig nieuwe winkelbeleving.

In de Zaanbocht wordt hard gewerkt aan Saenkanter Square. Dit is de verzamelnaam van drie verschillende winkels: Saenkanter Women, Saenkanter Men en Saenkanter Suits.

Het pand van je buren komt maar één keer in je leven vrij, zo dachten Petra en Léon Hamming. Zij zagen kansen in het bankgebouw van ABN-AMRO.

"Het pand biedt een uitbreiding van 160 vierkante meter. Het wordt verbouwd en gereed gemaakt voor Saenkanter Suits; een winkel met een eigen ingang en een eigen identiteit. Heb je in de nabije toekomst een pak nodig hebt, dan moet je zeker bij Saenkanter Suits zijn. We bieden pakken voor allerlei draagmomenten, in alle maten. Hugo Boss wordt een onderdeel van het totale suits-concept", aldus Léon. "Denk maar aan een stadse winkel in een dorp."

UPDATE De bestaande winkels Saenkanter Women en Saenkanter Men krijgen een update. "Saenkanter Men wordt vooral casual en stoer, nu de pakken verhuizen. De update geldt ook voor Saenkanter Women. Het nieuwe concept biedt meer ruimte voor merkbeleving."

PIONIERS Léon spreekt van een enorme uitdaging. "Als ondernemers hebben we wel de nodige ervaring. Onze ouders kwamen in 1969 uit Kampen en vestigden zich als pioniers in Wormerveer. Zij gaven ons een goede basis, die we zijn gaan verbreden. Hun 2CV, het bekende eendje, staat symbool voor onze organisatie. De twee paardenkrachten zetten ons letterlijk en figuurlijk in beweging."

NIET VOORSPELBAAR Broer en zus Hamming blijven zichzelf graag uitdagen. "We willen niet voorspelbaar worden. Daarbij werken we met een fantastisch team. In elke verandering gaan ze enthousiast mee", vertellen Petra en Léon Hamming.

GROEI Steeds meer klanten uit Noord Holland, ontdekken Saenkanter als een originele winkel. "In deze tijd van online winkelen, groeien we tegen de stroom in. De klanten zijn onze ambassadeurs en maken reclame voor ons. Wij proberen ons te onderscheiden. Daarbij voelen we ons verbonden met het gebied.

Winkelen moet een belevenis zijn. Een feestje! De komst van terrassen, de blauwe zone en de 30 kilometerzone, maakt van de Zaanbocht een mooie beleving."

INFORMATIE Saenkanter Fashion, Zaanweg 118 - 120, 1521 DS Wormerveer, Telefoon: 075 6281555, www.saenkanter.nl