• Erachter komen wat het werk écht inhoudt.

    Evean

Speeddaten bij Evean

STREEK Op zaterdag 3 november biedt zorgaanbieder Evean op vijf locaties in Noord-Holland de mogelijkheid om eens achter de schermen te kijken. Tussen 10.00 en 14.00 uur kan men middels speeddaten met mensen die dagelijks op de werkvloer staan, de daadwerkelijke zorg bieden, erachter komen wat hun werk écht inhoudt.

Het is dé kans voor reeds gediplomeerden die niet bekend zijn met Evean om de organisatie van binnenuit te leren kennen. Degenen die een carrière in de zorg overwegen kunnen de sfeer proeven en tegelijkertijd informeren naar de opleidingsmogelijkheden. Evean werkt samen met lokale mbo-onderwijsinstellingen met betrekking tot leer/werk modules.

In onze regio zijn de deuren van Oostergouw op de Koningin Julianaweg 10 te Zaandam en Acht Staten in de Warmoesstraat 48 te Wormerveer die dag geopend.

Eventueel kan me uitwijken naar Wijkcentrum Overdie in de Van Maerlantstraat 8-10 te Alkmaar, naar Swaensborch, Swaensborch 11 in Monnickendam of het inloophuis Twiskehuis in de Watermanstraat 2 in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord. Evean biedt zorg en ondersteuning in een groot deel van Noord-Holland, van West-Friesland, De Zaanstreek/Waterland tot en met Amsterdam.

Zorgprofessionals worden ingezet bij (gespecialiseerde) verpleging, thuiszorg, geriatrische revalidatie, ergo-, fysio of oefentherapie, thuisbegeleiding, dagbesteding en verzorgd wonen. Ook biedt men een ruim pallet van cursussen aan op het gebied van welzijn, creativiteit en bewegen.

Evean maakt deel uit van Espria, een zorgorganisatie in Nederland met ruim twintigduizend medewerkers. Espria hanteert het programma 'Merkbaar beter', waarin afspraken die met cliënten zijn gemaakt worden vastgelegd in individuele werkmodules, in praktische verbeterpunten.

De wensen van de cliënten staan voorop. Het gaat erom dat mensen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven houden c.q. deze weer terugkrijgen. 'Thuis bij Evean' betekent dat bewoners en nog thuis wonende cliënten zich vertrouwd voelen met de werkwijze van de organisatie, maar ook dat het personeel zich gehoord weet, dat men daar waar mogelijk wordt ondersteund bij de dagelijkse werkzaamheden.

De verschillende organisaties die samenwerken in Espria hebben elk hun sterke eigen identiteit en een goede reputatie in hun werkgebied, maar kennis en ervaringen worden onderling gedeeld middels het programma 'Mens en arbeid'.

Zorg blijft mensenwerk, maar nieuwe technieken en innovaties helpen de juiste keuzes te maken, alles in het belang van het welbevinden, van cliënt en werknemer. Zorg gaat immers niet om nummers maar om mensen.

Alvast een voorpoefje van de openstaande vacatures? Kijk daarvoor op www.Evean.nl.

Wanneer je hart voor de zorg hebt, goed kunt samenwerken en leergierig bent, zijn er genoeg vaste banen, tijdelijke jobs of stage- en vrijwilligersplekken te vinden. Na het speeddaten kan direct gesolliciteerd worden.