• Gambakroketjes, ansjovis en inktvisring

    Guus Bauer
  • Paul, Puck en Tosca

    Guus Bauer
  • Meloen met ham en een stukje manchego bij Het Tolhuys

    Guus Bauer
  • Dominique en Paul: heerlijk Spaans biertje, Ceriux Rubia, naast de mooie Rioja's

    Guus Bauer
  • De dames van de Bruizz bar

    Guus Bauer
  • Nathalie en Natasja genieten wit én rosé

    Guus Bauer
  • Tosca en Paul van Le Cockelon

    Guus Bauer
  • De Spaanse hoedjes (bedacht door Nicole en Milco) bij Le Cockelon

    Guus Bauer
  • Jeff Heijne, Flamenco gitarist bij The Mail Company

    Guus Bauer
  • Het Tolhuys loopt vol

    Guus Bauer
  • Machego, super met knoflookolijven, Spaanse quiche met gedroogde varkenshaas.

    Guus Bauer
  • Ab Ijzerdoorn op gitaar bij Het Tolhuys

    Guus Bauer
  • Deze mevrouw naar volle tevredenheid op de solo-Rioja-tour

    Guus Bauer

Riojatour groot succes

STREEK De liefhebbers van Spaanse dranken en klanken konden zondag 7 juli weer hun hart ophalen bij de tweede editie van de Rioja Zomertour aan de Zaan. 

Borrel Bar Bruizz, Het Tolhuys aan de Zaan, The Mail Company, allen in Zaandam, en de delicatessen- en wijnspeciaalzaak Le Cockelon en Eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan waren omgetoverd tot Spaanse bodega's. Op elke locatie was gezorgd voor passende livemuziek van professionele muzikanten, zoals Flamencospecialist Jeff Heijne, gitarist en zanger Ab IJzendoorn en de Spanjaarden van Los Latinos.

Bij elke gelegenheid was er de keuze uit witte of rode Rioja. Dit jaar kon er ook een Rioja rosé worden geproefd. Stuk voor stuk kwaliteitswijnen. Ook voor hapjes was gezorgd. Lekkere knoflookolijven, een stukje Spaanse kaas, ham met meloen, zelfgemaakt Spaanse gehaktballetjes en – zoiets kun je uiteraard verwachten bij een delicatessenwinkel – een door medewerker Dominique Kuijper gemaakte, heel smakelijke kleine quiche van gedroogde varkenshaas.

De organisatoren Karin Boon en Marinde Oldenhof kunnen terugkijken op een geslaagde middag.