• Bert Knispel ? Haantjesgedrag

    aangeleverd

Natuurlijk Natuur in galerie

WESTZAAN Dit jubileumjaar van Galerie Staphorsius in Westzaan, de respectabele leeftijd van 50 jaar, sluit af met de achtste editie van de thema-expositie Natuurlijk Natuur.

Ook dit jaar is de galerie er weer in geslaagd om een gevarieerde collectie werken bijeen te brengen afkomstig van nationaal en internationaal befaamde kunstenaars.

Een aantal van hen mag ondertussen tot de vaste collectie van Natuurlijk Natuur worden gerekend, maar ook andere kunstenaars met nieuw en verrassend werk hebben zich hierbij aangesloten.
[TOT LEVEN GEBRACHT] Schilderijen in verschillende technieken en stijlen, variërend van hedendaags realisme tot in een meer impressionistische stijl of werken gemaakt in de tijdrovende scraperboard techniek, waarbij met fijne krasjes in een ondergrond een afbeelding tot leven wordt gebracht.
Objecten ontbreken ook deze keer niet, uitgevoerd in verschillende materiaalsoorten zoals hout, steen en brons en zelfs beelden opgebouwd in het toepassen van draadkunst. En alle werken gerelateerd aan wild-life art, de natuur om ons heen maar ook het gewone buitenleven. Maar dan op een buitengewone manier vastgelegd.
[ZIEN IS KENNEN] Met dit jubileumjaar geeft de galerie ook aandacht aan de Zaanse kunstenaar en illustrator Rein Stuurman (1900-1984), die indertijd grote bekendheid verwierf met zijn illustraties voor de eerste Nederlandse vogeldetermineergids 'Zien is Kennen!'.
Begin van dit jaar bracht de galerie een prachtig geïllustreerde biografie over zijn leven en werk uit. Tijdens de expositie Natuurlijk Natuur wordt het boek in een beperkte oplage in combinatie met een originele vogeltekening van Rein Stuurman aangeboden.
[Sunday's@Staphorsius]
Tijdens Natuurlijk Natuur is de galerie een aantal zondagen geopend, waarbij verschillende kunstenaars aanwezig zullen zijn om hun werk toe te lichten en demonstraties te geven. Galerie Staphorsius, JJ Allanstraat 287b, Westzaan én
www.staphorsius.nl
Natuurlijk Natuur is geopend: 7 oktober - 30 december di - za 9 - 17 uur. Zondagopening 13 - 17 uur op: 8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december, 2e Kerstdag 26 december