• Kimberley Kasal

    Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

Modewinkel Kimba fashion vestigt zich in Wormerveer

WORMERVEER Het is altijd fijn om te zien dat iemand vol overgave een droom najaagt. Het prachtige pand op Zaanweg 124 C, waar Rokersspeciaalzaak Bakker bijna zeven decennia was gevestigd, van vader Cees over op zoon Piet en zijn vrouw Jelly, krijgt een fijne nieuwe bestemming. De goedlachse Kimberley Kasal heeft afgelopen maandag haar modewinkel Kimba fashion geopend.

Ze kwam op haar elfde vanuit Amsterdam naar Wormerveer, woont hier inmiddels al weer twintig jaar. Na de middelbare school ging ze werken in de detailhandel in Zaandam. Ze heeft dus ruim tien jaar winkelervaring in de mode. Ze heeft echt zin in dit grote avontuur, wil doorgroeien, is ambitieus. Vorig jaar al introduceerde ze haar eigen webshop, waarbij ze inmiddels al door het hele land heeft geleverd. In de tussentijd werd naarstig gezocht naar een geschikt winkelpandje, niet te groot, niet te klein. Ze heeft bijvoorbeeld even gekeken bij de winkel waar kinderschoenenzaak Hatshoe was gevestigd aan het Marktplein. Maar daar was sprake van verkoop in plaats van verhuur. Dat vraagt natuurlijk een flinke investering.

Zaanweg 124 C is wat grootte betreft ideaal voor het idee van Kimberley. Allereerst is de winkelruimte grondig aangepakt. Alle muren zijn opnieuw gestuukt. Er moest natuurlijk een paskamer worden gebouwd en naast het keukentje is een toilet gecreëerd, gebruikmakend van antieke tegels die gevonden zijn tijdens de verbouwing. Kimberley heeft heel slimme oplossingen gevonden om de mode die ze aanbiedt zo voordelig mogelijk te laten zien.

Handige hoge stellingen waaronder je de kleding kunt ophangen, terwijl bovenop accessoires en schoenen kunnen worden geëtaleerd. Er wordt echt optimaal gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte. Het aanbod van Kimba fashion is modieus en zeer gunstig geprijsd. Ze heeft kinder- en dameskleding en laarzen, slippers, sportschoenen, voor ieder wat wils, eveneens voor kinderen en dames. Het assortiment is wel op jongeren gericht. Van twee tot pakweg veertien jaar. Plus de doorloop. En dameskleding van XS tot en met XL. Ze heeft al wel de vraag gehad of het ook een maatje meer mag zijn.

Eerst maar eens even echt goed opstarten en kijken wat de modebewuste Zaankanters precies willen. Een vaste lage prijs, dat zal in elk geval een hoop mensen aanspreken. www.kimbafashion.nl