• Jasper Lok is er klaar voor.

    Tekst en foto Johan Lok

Jasper F. Lok begint hondenschool

KROMMENIE Nog maar net van start gegaan met een nieuwe uitdaging, namelijk een eigen hondenschool in Krommenie, kan Jasper F. Lok nu al vol trots melden dat hij is toegelaten tot het Gilde van Hondentrainers. Een prima start dus voor zijn Kyno World.

Toen hij op het Trias-VMBO zat, was Jasper bezig met het maken van filmpjes. Het leek dus logisch dat hij vervolgens koos voor een opleiding aan het Media College.

Na die studie belandde hij op diverse filmsets, tot die van Clint Eastwood aan toe, tijdens de opnamen van diens laatste film The 15:17 To Paris. Hoe succesvol ook, toch kwam hij er gaandeweg achter dat dat niet echt was wat hij wilde.

'Ik denk dat de omslag kwam toen we zelf een Duitse herder kregen en dat er één met veel problemen was. We hebben toen stad en land afgezocht naar hulp. Langzaamaan begon zich toen het idee te vormen dat ik zelf een hondenschool wilde starten,' vertelt Jasper.

Hij volgde een opleiding bij de Martin Gaus Academie en is nu zover dat hij voor zichzelf kan beginnen.

'Ik heb vroeger gekanood bij Jason op de Busch. Daar ben ik gaan praten en ik mag van hun complex gebruik maken. Ik ga daar lessen geven voor het opvoeden van pups, maar ook volwassen honden.'

Jasper kwam, zoekend naar adressen om stage te lopen tijdens zijn studie, in contact met Olivier Wiegman van hondenschool De Gabber, één van de Gildemeesters van het Gilde van Hondentrainers. Hij bleek potentie in de 25-jarige Krommenieër te zien en wilde hem graag in het Gilde opnemen.

'Ze zijn op de Busch wezen kijken en vonden de locatie geweldig. Door met hen samen te werken, kan ik mijn klanten weer allerlei extra's bieden. Wat ik wil, is de wereld van zowel het baasje als van de hond helpen verbreden. En dat kan in groepsverband, maar ook individueel.'

Jasper wil over enige tijd een open huis organiseren. Maar wie hulp nodig heeft bij het opvoeden van zijn of haar hond kan nu al bij Kyno World terecht.