• Hakan Nazik zijn hairsalon

    FREE Fotografie

Haarmode Hakan van start

WORMERVEER Deze week opent op Zaanweg 125, hoek Marktstraat, in Wormerveer Hakan Nazik zijn hairsalon voor dames en heren. Hij heeft dit hoekpand bij toeval ontdekt, maar het past precies bij zijn wensen.

Hakan: 'Het is een mooie plek, lekker licht door de halve cirkel met ramen. Heel open. Ik vind het fijn wanneer passanten mij aan het werk zien. Daarnaast heb ik ook een mooi uitzicht op de Zaan. Ik voel mij op mijn gemak wanneer er water in de buurt is.' Geen wonder, Hakan is opgegroeid in Bodrum, een stad in het zuidwesten van Turkije aan de Golf van Gökova, tegenover het Griekse eiland Kos.

Zijn vader was eigenaar van een gerenommeerde kapperszaak. Hakan is vierendertig jaar, maar heeft desalniettemin al ruim zesentwintig jaar praktijkervaring in het vak. Het is hem echt met de paplepel ingegoten.

Als jonge knaap ging hij direct van school naar zijn vaders salon, deed allerlei klusjes en leerde er allereerst werken met de tondeuse, waarna zijn vader de zogenaamde 'overloop' in het kapsel knipte. Het duurde niet lang voordat Hakan een volleerd coiffeur was, zeer vaardig ook in het nat scheren. Al moet hij daar indertijd waarschijnlijk wel voor op een verhoginkje hebben gestaan.


Na het overlijden van zijn vader en leermeester, werkte Hakan dertien jaar bij een dameskapper, alwaar hij zijn styling verfijnde. Negen jaar geleden kwam hij naar Holland – zijn Nederlands is inmiddels accentloos – en werkte daarvan achtenhalfjaar bij Salon Emrah Party in Zaandam, waar hij de laatste maanden een stoel huurde. Ook deed hij in die tijd haarverzorging aan huis.

Van heinde en ver kwamen de klanten speciaal voor zijn kapperskunsten. Hakan heeft een groot bestand opgebouwd van vaste klanten, tot zelfs van over de grens, mensen die familiebezoek combineren met een nieuwe, frisse coupe. Het werd tijd om een eigen luxe hairsalon te openen. Zijn broer is een echte barber, heeft in Hellevoetsluis een zaak waar hij voornamelijk mannen stylt. Hakan is allround, kan het haar van iedereen, van jong tot oud, weer in model brengen. Al heeft hij vooral veel tevreden dames als klant.

Zijn salon behoort nadrukkelijk tot het betere segment. Hij is volledig up to date wat de nieuwste trends betreft, maar zal voornamelijk hameren op ouderwetse service. Hakan: 'Wanneer je mijn salon verlaat, zit uiteraard je kapsel helemaal goed, maar daarnaast moet je dan ook extra lekker in je vel zitten, het gevoel hebben dat je als een koning of koningin bent behandeld.'

Hakan gebruikt alleen maar natuurproducten van gerenommeerde merken zoals Kerastase en L'Oréal. De eerste paar maanden werkt hij alleen, is het voornamelijk Hakans one man show, maar Hakan is er van overtuigd dat hij snel een team kan vormen van net zo gedreven kappers en kapsters als hij.

Verzeker u van Hakans persoonlijke aandacht via tel. 06 428 71 301 of haarmodeharkan@hotmail.com