• Een opgewekte Ernst Van 't Hof

    Tekst Guus Bauer /FREE Fotografie

Eerste lustrum voor De Hofjes

WORMER Dinsdag op de kop af vijf jaar geleden kon de echte Wormenees Ernst Van 't Hof voor de eerste keer de deuren van het slot doen van De Hofjes, het complex van maar liefst tienduizend vierkante meter aan de Poelweg 1 in Wormer. Daarvoor was maanden met man en macht gewerkt om op 2 april, de verjaardag van de oudere zus van Ernst, open te kunnen gaan.

De Hofjes is niet alleen een restaurant met een zeer ruim terras aan het Zwet, met een eigen haven, maar bestaat ook nog uit een gezellig café, een vergaderzaal met ronde ramen, zodat je je even op een boot waant, en zes hotelkamers.

Daarnaast is Van 't Hof, die in vroeger tijden zijn brood verdiende in de speelautomaten, maar de neergang van die branche tijdig in de gaten had, ook eigenaar van de grond onder het recreatiepark Weromeri.

Al jong deed hij horeca-ervaring op. Hij baatte tussen zijn één- en vijfentwintigste een café uit in Wormer. Het onderhoud en de bedrijfsvoering van een dergelijk grootschalig bedrijf als De Hofjes, dat hij eerst huurde en in oktober 2017 wist te verwerven, is geen sinecure, maar geen moeite is Van 't Hof te veel om er een bijzondere plek van te maken.

Na de overname is de keuken gemoderniseerd en ook de inrichting in het algemeen, en die van het restaurant in het bijzonder, grondig aangepakt. Het geheel maakt een verzorgde, frisse indruk. De vriendelijke en correcte bediening draagt daar zeker aan bij. Van 't Hof: 'Het is een heel hecht team, zestien vaste krachten en vierentwintig parttimers. Ik zorg ervoor dat er altijd ervaren personeel aanwezig is.'

Mensen uit de wijde omgeving weten De Hofjes inmiddels te vinden, de loop zit er goed in. Voor een hapje of een drankje en voor feesten en partijen. Het is een geliefde locaties om jubilea en recepties te geven. In de herfst en winter hebben Ernst en zijn team de afgelopen jaren veel thema-avonden georganiseerd. En later in het jaar staan er weer veel evenementen op stapel.

Maar eerst kunnen we bij De Hofjes van een hopelijk lekker lang warm zomerseizoen genieten. De beschoeiing van het terras is over de volle negentig meter lengte vervangen.

Een behoorlijk ingewikkelde operatie aangezien het hardhout vijf meter de grond in moest. Het terras is daardoor weer helemaal klaar om rond de honderdvijftig gasten te ontvangen. Er zijn plannen om af en toe iets in de buitenlucht met muziek te doen.

Aan de steiger zijn twee elektrische boten afgemeerd voor de verhuur, waarop je ook kunt slapen. Bij succes zal het aantal rap worden uitgebreid. De kleurstelling van het restaurant is voor het lustrum en het zomerseizoen licht aangepast.

Het heeft nu de gezellige sfeer van een strandtent, maar zoals we dat inmiddels van Ernst Van 't Hof gewend zijn, is alles wel heel stijlvol uitgevoerd.

Een heel fijne zomer bij de jarige Hofjes aan het Zwet.