• Tennisleraar Mitchell Missot

    Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

Dynamic Tennis in sporthal Wormer

WORMER De gemeentelijke sporthal in Wormer aan de Spatterstraat is een echt multifunctioneel sportcentrum. Het wordt beschikbaar gesteld aan scholen voor de gymlessen en verenigingen organiseren er competities op het gebied van onder meer zaalvoetbal, turnen, volleybal en badminton.

De naastgelegen tennisvereniging De Spatter gebruikt de hallen voornamelijk voor les aan de jongere pupillen. De ouderen blijven ook buiten het seizoen buiten op de banen, vermits het niet hagelt en sneeuwt. Hoewel er natuurlijk ook dan bikkels zijn die doorslaan. Tennisleraar Mitchell Missot kreeg de vraag van het management en de beheerder van de sporthal of hij een idee had om een paar blanco uren op de agenda in de doordeweekse ochtenden te vullen. Daar had Mitchell wel oren naar.

Hij is na een voorbereiding van een jaar in oktober jongstleden met zijn eigen Missot Tennisacademy begonnen. Professionele tennistraining voor beginnende en gevorderde tennisspelers is van groot belang. Het bevorderen van de techniek voorkomt veelvoorkomende blessures en verhoogt het spelplezier. Mitchell en zijn team van drie gediplomeerde leraren zorgen ervoor dat spelers in de verschillende leeftijdscategorieën elk op de juiste manier worden getraind.

De Tennisacademy stimuleert de jonge aanwas voor tennisverenigingen, zorgt bijvoorbeeld voor een tenniskids jaarplan. De leraren gaan naar scholen om tijdens de gymlessen clinics te geven. Met de Buitenschoolse opvang worden er afspraken gemaakt om naschoolse tennisactiviteiten mogelijk te maken. Mitchell en leden van zijn team gaan ook de wijken in, bouwen instant speelveldjes waar jongeren kennis kunnen maken met tennis. Zoals ze voor de jeugd de Vriendjes- en vriendinnetjesdag organiseren, is er voor de senioren Tennis met een kennis bedacht, waarbij leden hun sport kunnen laten zien aan niet-tennissers. Alles om de mens van jong tot oud meer te laten bewegen.

Voor de vrije uren in de sporthal kwam Mitchell met Dynamic Tennis op de proppen. Bij zijn werk in Middenbeemster, waar hij tien jaar in vaste dienst was, had hij gezien hoeveel plezier vooral de wat oudere leden daaraan beleefden. Het speelveld is een kwart keer zo groot als een tennisveld, ongeveer het formaat van een badmintonveld. Vier spelers dubbelen daarop met een zachte bal en een verkort racket. Het belangrijkste is dat er om de beurt door de beide spelers aan een zijde van het net moet worden gespeeld.

Tijdens het gesprek met Mitchell in de kantine, met uitzicht op de buitenbanen, waren twee koppels aan het dubbelen op de baan. Eén deelnemer kreeg zeker vier minuten geen bal. Dat voorkom je dus met Dynamic Tennis. Het grote voordeel is dat je deze spelvariant in elk tempo, op ieder niveau kan spelen. Het is dus geschikt voor alle leeftijden. Omdat de softbal weinig weerstand geeft, is de belasting voor de spieren en gewrichten niet te groot.

Op 8 december aanstaande, tussen 11.00 en 13.00 uur is er een clinic in de sporthal aan de Spatterstraat 19 te Wormer.
Een vast team geeft demonstraties en eenieder kan het Dynamic Tennis zelf gratis uitproberen.