• Els Broers

Derde lustrum BNI ZaanSupport

ZAANDAM Vijftien jaar geleden kwam Business Network International (BNI) naar Nederland. Sindsdien zijn er 128 lokale chapters opgericht, met meer dan 3100 leden. Die gaven elkaar in 2017 meer dan 198.000 zakelijke aanbevelingen. BNI ZaanSupport bestaat bijna zes jaar en heeft op dit moment zo'n 20 leden. Het resulteerde in 2017 in bijna 1.200.000 euro omzet voor de lokale ondernemers uit dit chapter.

De organisatie achter ZaanSupport is onderdeel van BNI Nederland, de grootste nationale organisatie op het gebied van zakelijke aanbevelingen. Leden kunnen trainingen volgen om hun netwerkkwaliteiten aan te scherpen. De leden zijn lokale ondernemers of ze werken in een bedrijf. BNI lid van het eerste uur en huidig chapterdirecteur Dinant Dijkhuis vertelt: "Ik ben er trots op hoe we als ZaanSupport ondernemingen helpen om te groeien. BNI is een marketingsysteem voor meer omzet. En dat is waardevol voor de lokale economie."

Wekelijks netwerkontbijt
In Koog aan de Zaan start elke dinsdagochtend om 7.00 uur het netwerkontbijt in Topsportcentrum De Koog. Hier verzamelen zich alle 18 leden en hun gasten. Ze krijgen allemaal 60 seconden de tijd om over hun bedrijf te pitchen, er is een korte netwerktraining en aan het einde van de bijeenkomst is er de zogenoemde positievebijdrageronde. Dan kunnen de leden laten zien wie ze waar in hun netwerk hebben kunnen aanbevelen. Dinant Dijkhuis legt uit: "Wij geloven dat zakendoen veel meer voldoening en succes geeft als je het baseert op elkaar helpen en samenwerken. Het motto van BNI is daarom 'geven loont'. Als je iets van een groep wilt ontvangen, moet je beginnen iets te géven. Het resulteert in een lokaal netwerk waarbij mensen zó met elkaar samenwerken dat het tot business leidt.''

Alle BNI-leden worden geholpen met een regionaal trainingsprogramma, dat opgebouwd is tijdens de 33 jaar die de organisatie bestaat, met als doel elkaar aan meer omzet te helpen.

Geïnteresseerde ondernemers zijn van harte welkom om een keer vrijblijvend een bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan eenvoudig via http://bni-nhz.nl/bni-zaansupport/.