• Links Aldo Pieters, rechts hoofd werkplaats

    Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

In de Zaanbocht

Advertorial

De Zaanbocht is het bruisende winkelhart van Wormerveer met een keur aan speciaalzaken, gelegen aan het mooiste stukje oever van de Zaan.

Op 19 mei 2018 openden Rimke Visbeek en haar partner Aldo Pieters hun grootschalige rijwielpaleis Dirk Visbeek aan de Esdoornlaan 8 in de laagbouw van het voormalige postkantoor aan de Provinciale weg in Wormerveer. Net om de hoek bij de Zaanbocht, maar het hoort qua uitstraling beslist bij de aan het water gevestigde topzaken.

Ook bijna een jaar later komt de vijfhonderd vierkante meter grote fietsenspeciaalzaak nog heel fris en professioneel over. Hoogstens staan er meer fietsen, is het aanbod uitgekristalliseerd, precies toegesneden op het publiek dat uit de hele regio toestroomt voor een stads-, toer-, race- of elektrische fiets. Van Amsterdam-Noord en Zaandam tot Alkmaar en de IJmondregio aan toe.

De ruime eigen parkeerplaats en de grote glasgevel zorgen mede voor het gevoel hier echt welkom te zijn. De koffie staat klaar en eigenaars en werkplaatspersoneel maken een opgeruimde indruk. Je krijgt gelijk zin om op een van de ranke karretjes de polder in te gaan. Keuze genoeg, in elke prijsklasse.

Aldo Pieters: 'Wij houden de collectie zo up-to-date als mogelijk, zijn onder meer dealer van Gazelle, Trek, Giant, Koga en het Zwitsers topmerk Flyer, de Rolls-Royce onder de elektrische fietsen. Weet wat je koopt, dat is ons belangrijkste motto. Het elektrisch fietsen voert nu de boventoon. Zestig procent van alle fietsen die in Nederland nieuw worden aangeschaft zijn voorzien van ondersteuning. Wij liggen zelfs iets boven het landelijk gemiddelde. Het is de nieuwe manier van bewegen. Het aantal mensen dat regelmatig gebruikmaakt van de fiets is er door toegenomen.'

Het is duidelijk dat Dirk Visbeek hier echt de stek voor de toekomst heeft gevonden. Een basis van waaruit gewerkt kan worden aan nieuwe ideeën. Samenwerking met diverse partijen met betrekking tot fietsverhuur bijvoorbeeld. Al is Aldo op donderdagavond en zondagochtend ook nog te vinden in de oorspronkelijke zaak in Krommenie aan het Vlietsend 47A, waar naamgever Dirk Visbeek veertig jaar geleden begon als speciaalzaak voor de wielrennerij, die al snel uitgroeide tot een algemene rijwielhandel met een breed assortiment aan kwaliteitsmateriaal, waar men tot op de dag van vandaag terecht kan voor vakkundig advies, reparatie en onderhoud, fietsaccessoires, onderdelen en fietskleding.

In Wormerveer is de werkplaats het hart van de zaak. Aldo: 'De nadruk ligt bij ons op het persoonlijke contact. Het maakt niet uit of je voor onderhoud of reparatie met een fiets komt aanzetten die bij ons gekocht is of niet – al zien we mensen met door ons geleverde fietsen natuurlijk ook heel graag terug – maar een klant is een klant. Je kunt wel tegen het internet aantrappen, maar dat heeft geen zin. Wij ontvangen iedereen met open armen. Wij willen graag op een menselijke manier iedereen ter wille zijn. Bij ons geen strijd, geen discussie.'

Men werkt met een moderne afsprakensysteem, waardoor reparaties nog dezelfde dag zijn geklaard. Dirk Visbeek, een echte aanwinst in het winkelhart van Wormerveer