• Tekst Guus Bauer / FREE Fotografie

In de Zaanbocht

STREEK De Zaanbocht is het bruisende winkelhart van Wormerveer met een keur aan speciaalzaken, gelegen aan het mooiste stukje oever van de Zaan.

Karen Schoen en Anne van der Spoel van K'OOK! op de Zaanweg 72 te Wormerveer zijn altijd heel gedreven, organiseren door het jaar heen veel workshops, proeverijen en demonstraties van noviteiten, maar de wintermaanden staan helemaal bol van de leuke kookactiviteiten. Het seizoen is er ook naar. Lekker thuis samen koken en eten.

Afgelopen september bestond hun winkel met een breed assortiment van cadeaus, keukenartikelen en foodproducten dertien jaar Karen werkte jaren in de reclamewereld en wilde echt eens iets anders. Ze was altijd al dol op eten en koken, hield zich op de hoogste van de nieuwste technieken en producten. Die kennis wilde ze graag delen.

In 2005 startte samen met haar hartsvriendin Anne op Zaanweg 64 een kookwinkel, nog heel bescheiden van opzet. In die jaren werd goed voedsel steeds belangrijker en ook de Zaankanter ging mee in die trend. Na een paar verhuizingen vestigden Anne en Karen zich op het huidige adres. Een ruim opgezette winkel, waar een team van in totaal zes enthousiaste 'kookgekken' alle vragen beantwoordt. De mix van kwaliteitsproducten is in de hele regio aangeslagen. Het vulstation met verschillende oliën en azijnen heeft veel vaste klanten.

Anne en Karen zitten niet stil, verbeteren daar waar maar mogelijk hun aanbod. Zo ontwikkelden ze diverse eigen productlijnen. Koffies die vers gebrand worden in het zuiden van het land. Oliën en azijn en ook een ruime keuze aan kruiden. Alles is eerst zelf door het team getest. K'OOK! is innovatief, denkt mee met de klanten.

In december wordt een geheel vernieuwde website geïntroduceerd, waarop altijd iets te beleven is. Blogs over food, bijvoorbeeld van The Lemon Kitchen. En categorieën zoals Bestsellers, Hero of the Week en Just Arrived. Maar ook in de winkel is in de november en decembermaanden van alles te doen. Geen Black Friday bij de kookdames, hier op 10 november 'de zeven zotte uren', waarbij elk uur een nieuwe spetterende aanbieding wordt gedaan.

Herinnert u zich de actie met Doppers van vorig jaar nog, waarbij het dat specifieke uur werkelijk storm liep. Een week later verzorgt Miss Bean met het thema 'feestelijke hapjes' een aantal veganistische workshops. Op 24 november komt een messenslijper naar de winkel toe en kunt u eindelijk tegen een kleine vergoeding weer 'scherp voor de dag komen'.

De eerste december is er een demonstratie van Magimix keukenmachines. Een chef laat zien wat er allemaal mogelijk is met deze Franse kwaliteitsmachine. Natuurlijk zijn er allerlei hapjes. Net zo goed als op 15 december de pannen van Demeyere worden gedemonstreerd en een week later een absolute noviteit in Nederland: De Crockpot Express Pot, een snelkookpan én slow cooker op stroom ineen. Houdt u vooral de website in de gaten.

Er zijn nog veel meer plannen. En in februari komt natuurlijk Stefanie Balducci weer uit Toscane over om de echte Italiaanse sfeer te laten proeven.