• pixabay.com

Cacaomaand vol smakelijke activiteiten

ZAANSTAD Cacaomaand oktober wordt een smakelijk moment om de Zaanstreek te ontdekken. Op Zaansmaken.nl verzamelde Marketing Zaanstreek tal van activiteiten rond Zaanse smaken als cacao en chocolade, waaronder leuke familie-activiteiten in de herfstvakantie.

Zaansmaken vertelt het verhaal van de smaken van de Zaanstreek, ooit de provisiekast van Nederland, maar is ook een ode aan het 'maken' waar de Zaanstreek bekend om staat. Op Zaansmaken.nl staan de leukste activiteiten verzameld van Zaanse ondernemers en organisaties in oktober, de maand die bekend staat als Cacaomaand. De Zaanstreek was het historisch hart van de Nederlandse cacao-industrie en nog altijd wordt een groot deel van de wereldwijde cacaobonenoogst hier aan de Zaan verwerkt. Met de Cacaomaand vieren we de komst van een nieuwe oogst cacaobonen in oktober.

Tussen die Zaansmaken-activiteiten zitten ook heel bijzondere. Oliemolen De Bonte Hen op de Zaanse Schans bijvoorbeeld, verandert voor even in Chocolademolen en op 28 oktober kun je tijdens een rondje molen zien hoe van cacaobonen cacaoboter wordt geslagen. Daarnaast kun je onder andere speciaal voor Zaansmaken georganiseerde workshops volgen en aanmonsteren voor een Chocolate River Tour, die je letterlijk en figuurlijk van de Zaanse cacaohistorie laat proeven. Een totaaloverzicht van de activiteiten is te vinden op Zaansmaken.nl.

Op Zaansmaken.nl zijn onder andere activiteiten te vinden van CacaoLab Zaans Gedaan, Windmill Cruises, Zaans Museum, Smells like Chocolate, De Zaansche Molen, Hoop op d'Swarte Walvis, Brouwerij Hoop en Lab-44, Hemlab, Dutch Tourism, de Zaanse Schans en chocoladefabriek De Euforij.