• Paul Riteco geeft tekst en uitleg aan de reportageploeg van De Zaankanter

    Alef Starreveld

Brouwerij Hoop rekent op een mooie Sinterklaasintocht

ZAANDIJK Eens in je leven, wellicht dat zelfs niet, komt Sinterklaas aan in jouw gemeente. En als hij dan ook nog in jouw straat aan komt is helemaal uniek.

Paul Riteco, eigenaar van brouwerij Hoop: "Morgen is het zo ver, en ondanks dat het een bijna militaire operatie lijkt (veiligheid voor alles), gaan we er toch een heel leuk feestje van maken. Dat zijn we ook wel aan onze stand verplicht want met 4 locaties langs de route, Brouwerij Hoop aan het begin, Het Raadhuis halverwege, De Slager aan de Schans bij de bocht richting Julianabrug en de Swarte Walvis aan het einde op de Zaanse Schans, zijn we goed vertegenwoordigd. De Slager ligt bij een van de 3 entrée poorten richting de toeschouwersgebieden, het Raadhuis is in gebruik in verband met de TV uitzending, maar Hoop en de Walvis vormen twee ijkpunten in het festijn. En nu zeker is dat het ook nog eens prachtig weer wordt, verheugen we ons enorm".

De brouwerij heeft aan de gasten van de brouwerij polsbandjes uitgereikt, aangezien publiek namelijk in het bezit moet zijn van een polsbandje om het gebied binnen te komen, in ieder geval totdat de intocht voorbij is. Voor de intocht staat bij Brouwerij Hoop een heuse (kleine) tribune klaar en daar hebben zij dan ook met name de kinderen voor uitgenodigd, die zo goed zicht hebben op het geheel.

"Nadat de Sint voorbij is wordt de zone vrijgegeven en kun je gewoon langs komen bij Brouwerij Hoop. We organiseren dan een soort afterparty, waar we ook de introductie hebben van ons Sinterklaas Bier, De Zaanse Schoen. Iedereen krijgt een gratis proefglas. Het unieke bier is ook verkrijgbaar in de winkel en dan alleen zaterdag voor de halve prijs! De middag duurt tot 17.00 uur en wordt opgeluisterd door onze huis DJ, DJ Swim", aldus Riteco.

Ook in de Walvis wordt het een drukte van jewelste. Voordeel daar is dat je ook vanaf de steiger de boot kan zien varen, dubbel pret dus.