Breakdown winnaar PDZ/Triasjeugdjuryprijs

ZAANDAM In het uiterst sfeervolle en goed bezette Zaantheater viel er naast de Startersprijs en Ondernemingsprijs nog een titel te bemachtigen. Ook hier een spannend verloop bij de uiteindelijke bekendmaking van de winnaar t.w. Breakdown als winnaar van de PDZ/Triasjeugdjuryprijs.

In 2007 was het TRIAS VMBO gloednieuw en daarom gastheer voor de Zaanse Ondernemersdag. Er werd een jeugdjury in het leven geroepen en dit jaar is de TriasJeugdjury voor de elfde keer aanwezig. Het is een leerproces dat zijn weerga niet kent. De klassen Handel-Administratie worden jaarlijks officieel uitgenodigd door supporter Timo de Regt van PDZ. De leerlingen zijn ongeveer vijftien jaar en hebben nog geen idee van het bedrijfsleven en ondernemerschap, maar dat verandert snel.

Het was Edwin de Nijs van Funderingstechniek De Coogh die de jury in zijn speech memoreerde: 'Ik hoop dat jullie net als wij vorig jaar hebben genoten van de komst van een enthousiaste groep VMBO-leerlingen. We kijken met veel plezier om die ontmoeting terug: het is een hele eer om de Ondernemingsprijs te winnen, maar het is ook fantastisch om de jeugdjuryprijs te winnen. Laten we niet vergeten dat deze scholieren de werknemers en klanten van de toekomst zijn!'

Ook Timo de Regt onderstreept het belang: "PDZ ondersteunt de jeugdjury omdat we het belangrijk vinden dat jongeren tijdens de opleiding kennis maken met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook ervaren de leerlingen van het TRIAS VMBO dat ze al een netwerk hebben, en hoe ze dat effectief in kunnen zetten "

WINNAAR Break Down Sloopsupport is gestart op 11 september 2001 en gelukkig heeft dit bedrijf vanaf dat moment een andere visie op slopen gehanteerd dan in New York op dat moment gebruikt werd. Slopen is een vak en dat beheerst Break Down tot in de puntjes. Om goed te kunnen bouwen, moet je eerst goed slopen en dat betekent nu juist niet dat je rücksichtslos in een pand te werk kunt gaan. Dat moet met beleid, intelligentie en aandacht gebeuren. Menigeen heeft kunnen zien hoe Break Down dat bijvoorbeeld deed in de Watertoren.

Het bedrijf is snel gegroeid en het was één van de pioniers die neerstreken op het bedrijventerrein Hoogtij. Mede door die saamhorigheid kwam Break Down door de crisis. Sinds tien jaar legt Break Down zich ook toe op asbestsanering en dit onderdeel heeft - met zoon Mitch aan het roer – een forse ontwikkeling doorgemaakt. Break Down hanteert een hoge standaard, heeft alle certificaten en doorstond alle zes onaangekondigde en 14 overige controles met glans. Milly en John Verhoeff vormen een ijzersterk koppel. De familie Verhoeff is een moderne selfmade ondernemersfamilie met hart voor de zaak.