• Het nieuwe evenemententerrein

    Babbels Live 2019

Babbels Live 2019 nadert snel

'Het mag nooit routine worden'

ASSENDELFT De voorbereidingen voor Babbels Live op 15 en 16 juni aanstaande, het grootste muziekfestival in de Zaanstreek, zijn in volle gang. Het veld is net als in voorgaande jaren geëgaliseerd en versterkt op de plek waar het podium moet komen. Het gras begint er al lekker doorheen te groeien.

Als je zoals Ad de Lange een dergelijk groot evenement al jaren organiseert, heb je als houvast een prima doordacht – en door ervaringen steeds weer verbeterd – draaiboek. Ad: 'Maar het mag nooit routine worden, gelukkig heb ik een heel enthousiaste groep van vaste vrijwilligers die me scherp houdt.'

De kaartverkoop draait op volle toeren. Het belooft weer net als vorig jaar een succesvol en gezellig muziekfestijn te worden. Op de traditionele Zaanse derde Pinksterdag wordt gestart met de opbouw van het podium, het installeren van de stroom- water- en tappunten en het plaatsen van de backstage cabines voor de artiesten. Ze komen met plezier naar Zaanstad Noord vanwege de gemoedelijke sfeer, het enthousiaste publiek. Ad de Lange is een goede bekende van alle grote acts.


Zijn leven staat in het teken van zijn liefde voor muziek. Waar anderen problemen zagen, zag hij kansen. Wegens geplande woningbouw was het sportterrein in Krommenie waar Babbels Live de afgelopen jaren plaatsvond niet meer beschikbaar. En zoek dan maar eens een nieuwe locatie in Zaanstad Noord. Die zijn zeer dun gezaaid. Wat dat betreft is het Omwegterrein in Assendelft een perfecte plek.

Ad: 'Ik kon daardoor ook meer ondernemers uit Assendelft erbij betrekken. Logistiek een perfecte plek als feestlocatie voor de komende jaren. Voor Babbels Live, voor Immer Gerade Aus, maar ook om bijvoorbeeld volgend jaar op vijf mei vijfenzeventig jaar bevrijding groots te vieren. De bal ligt nu bij de gemeente. Om goede artiesten te kunnen regelen voor Babbels Live 2020 moet ik eigenlijk voor 1 september weten of we op deze plek door kunnen gaan.'

De Krommenieër kreeg pas in november 2018 van de gemeente groen licht met betrekking tot het Omwegterrein. Daardoor kon hij de opties op onder meer Doe Maar en Golden Earring niet verzilveren. Nu ja, wat in het vat zit, verzuurt niet.

DE LINE-UP VOOR 2019 MAG ER ZIJN.

De zaterdag is traditiegetrouw een Hollandse dag. Maar liefst vijftien acts zijn er te bewonderen, onder meer John West, Het MeezingTeam, Tino Martin, Lawineboys en Mental Theo.

Op zondag is het de beurt aan de bands, met dit jaar wel heel bijzondere tribute acts. De Engelse formatie Killer Queen zet een met het grote voorbeeld te vergelijken show op. Het is alsof Freddy Mercury weer is opgestaan. Ook Johhny2bad, een UB 40 band, gaat veel verder dan een coverband. Natuurlijk hebben de Memphis Maniacs, live-performers bij uitstek, weer een nieuw programma.

De Haagse formatie Di-rect staat garant voor stevige rock en Rowwen Hèze is met de originele combinatie van folk, Tex-Mex en ballads de perfecte uitsmijter. Ad: 'Zolang als de gemeente voor een terrein zorgt, blijf ik dit Zaanse megamuziekfeest jaarlijks organiseren.'

KAARTEN BESTELLEN Dat kan via https://www.barbabbels.nl/babbels-live-festival/babbels-live-tickets/