• Van Zwienen

Autobedrijf Van Zwienen in andere handen

ZAANDAM Van Mossel Automotive Groep heeft laten weten dat het een overeenkomst heeft bereikt met Autobedrijf Van Zwienen over de verkoop van het bedrijf aan Van Mossel. Door de overname van het Noord-Hollandse Autobedrijf zullen de vijf Peugeot- en vier Citroën-vestigingen worden toegevoegd aan het huidige Peugeot-, Citroën- en DS-cluster bij Van Mossel. Het aantal Peugeot-vestigingen komt daarmee binnen de groep uit op elf en voor Citroën op zes. Naar verwachting zal de deal op 1 augustus rond zijn

Directeur Hans van Zwienen gaat na de overname met pensioen. Alle betrokken medewerkers – inclusief de huidige directie - treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en blijven werkzaam vanuit dezelfde locaties. Eric Berkhof, dga Van Mossel Automotive Groep: "Van Mossel Automotive Groep heeft gekozen voor een geïntegreerde marktbenadering en een landelijke dekking in de autodichte gebieden van Nederland. Met de Noord-Hollandse vestigingen van Autobedrijf Van Zwienen zijn we nu nog beter vertegenwoordigd in het westen van Nederland."

Autobedrijf van Zwienen is opgericht in 1990. De eerste vestiging was gevestigd in Beverwijk en betrof een Mazda-dealerbedrijf. In 1996 is het Peugeot-dealerschap erbij gekomen. Eerst met een vestiging in Purmerend, niet lang daarna volgden er vestigingen in Zaandam, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. Die laatste twee vestigingen zijn later samen ondergebracht in een nieuw bedrijfspand in Alkmaar. In 2013 werd Citroën toegevoegd met vestigingen in Heemskerk, Zaandam, Purmerend en Alkmaar.