• Op de foto vlnr Rob Berkhout, Harold Halewijn, Jeroen Schalkwijk, Kees-Jan Kindt.

    Gem Wormerland

Coalitie Wormerland is er uit

WORMER Dat betekent zoveel als dat het akkoord ondertekend is en het beoogd college bekend. GroenLinks, VVD, CDA en PvdA zetten de huidige coalitie voort in Wormerland.

Donderdag 17 mei hebben deze partijen een handtekening gezet onder het coalitieakkoord 'Voor elkaar'. De komende vier jaar gaan zij werken aan de thema's; 'wonen', 'sociaal', 'maatschappelijke en burgerparticipatie', 'duurzaamheid' en 'bestuurskracht en financieel duurzaam'. De beoogde collegevertegenwoordiging is ook bekend. Er worden twee nieuwe wethouders voorgedragen: Rob Berkhout van de VVD en Harold Halewijn van GroenLinks. Samen met wethouders Kees van Waaijen van de PvdA en Jeroen Schalwijk van het CDA zijn zij, na goedkeuring van de raad, de wethouders van het nieuwe college. Op 29 mei worden zij geïnstalleerd.

GroenLinks heeft als grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 het initiatief genomen bij het formeren van een coalitie van partijen in de gemeente. Harold Halewijn is beoogd wethouder namens GroenLinks. ''Ik ben blij dat we gisteren onze handtekening mochten zetten onder het coalitieakkoord. Op 29 mei bespreken wij het coalitieakkoord met de gemeenteraad. Het is een vernieuwend en ambitieus programma waar ik samen met mijn nieuwe collega's de komende vier jaar hard aan ga werken.'' Volgende week volgt een bericht over de inhoud van het coalitieakkoord en de verdeling van de portefeuilles van alle collegeleden.