• Zaantheater

Zaanse Zomergasten in Fabriek

ZAANDAM Wegens groot succes organiseert de Fabriek ook deze zomer weer Zaanse zomergasten. Zes markante Zaankanters kiezen hun favoriete film en worden in de zaal voorafgaand aan de film geïnterviewd door kunstenaar Martijn Couwenhoven.

KIM MULLER Op woensdag 3 juli om 20.00 uur komt Kim Muller, programmeur van het Zaantheater. In haar jeugd trad Muller op in De Speeldoos. Nu boekt ze zelf voorstellingen. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe maak je een keuze uit het enorme aanbod? Muller geeft speciaal op deze avond tips voor het nieuwe theaterseizoen. Zij heeft gekozen voor maar liefst twee keuzefilms; Kunsthart & Fifty-Fifty.

KUNSTHART Als het Concertgebouworkest het verzoek krijgt om na de inauguratie van koning Willem-Alexander op te treden met Armin van Buuren, ontvangt chef-dirigent Mariss Jansons in zijn hotelsuite de voorzitter van het Inhuldigingscomité Hans Wijers en Erika van Buuren, de vrouw van de beroemde dj. Er volgt een opzienbarend gesprek over het te verwachten optreden tijdens de troonswisseling. Wat voor de Nederlandse delegatie de aanloop is naar een gezellig partijtje, blijkt voor de gelauwerde Letse dirigent een kwestie van leven en dood.

FIFTYFIFTY In de 'zwarte' komedie Fiftyfifty hebben Milou en Jens een open relatie. Ze hebben goede afspraken en regels over hun minnaars en minnaressen en alle verantwoordelijkheden zijn fifty-fifty gedeeld. Alles prima voor elkaar dus. Totdat Milou iets verder doorvraagt dan is afgesproken. Fiftyfifty is een filmische bewerking door Mijke de Jong van het gelijknamige toneelstuk van Aaf Brandt Corstius. Met in de hoofdrollen Marcel Musters en Lies Visschedijk.