Ruben's Gitaarworkshop op tour

STREEK Na tien weken zwoegen en zweten in oefencentrum Jottem te Wormerveer presenteert gitarist Ruben Hoeke na 10 (in De Groote Weiver) en 11 (Groos) ook op 18 en 19 mei zijn nieuwste lichting gitaartalenten.

Zo'n vijfendertig gitaristen zullen laten horen en zien wat ze hebben opgestoken van de in Wormer woonachtige gitarist. De setlijst is wederom breed georiënteerd met nummers van o.a. Radiohead, The Rolling Stones, Bob Seger, Guns N' Roses, U2, Iggy Pop en… Vader Abraham.
'Enthousiast meezingen en aanmoedigen is toegestaan, meeklappen alleen als het in de maat is', aldus een enthousiaste Hoeke.
De naamgever van de 'Ruben Hoeke Band' geeft sinds 2008 workshops door Noord-Holland. Zijn visie met betrekking tot gitaarspelen is duidelijk: 'Handen uit de mouwen, zo min mogelijk theorie en in betrekkelijk korte tijd zo goed mogelijk gitaar leren spelen.' Na tien workshopavonden volgt de extra zet: Het
podium op. 'Dat blijft natuurlijk voor iedereen hartstikke spannend. De optredens zijn altijd ontzettend leuk. Daar komt alles samen. We streven er als groep naar het dak eraf te spelen. De laatste elf jaar is dat met de gitaarworkshops zeer zeker gelukt. Ik vind het leuk de workshoppers kennis te laten maken met de positieve energie en de kick die het spelen van een optreden met zich meebrengt. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet. Fouten maken is niet belangrijk. Samen plezier maken en lekker knallen, daar gaat het om.'
De nieuwe groep die de podia gaat bestormen is zoals elk seizoen weer divers. 'Jong, oud, man, vrouw, kind, bouwvakker, advocaat, reclasseringsambtenaar; alles komt samen met maar een doel: spelen!' aldus Hoeke. De cursisten worden ondersteund door de Ruben Hoeke Band die bestaat uit zijn drummende broer Eric Hoeke, bassist Mike Kamp en zanger Lucas Pruim.

Zaterdag 18 mei: North Sea Venue - Hemkade Zaandam 15:00 - 18:00 uur.
Zondag 19 mei: Kombof - De Woude 15:00 - 18:00 uur.