• Ferry Knijn

Preacher Men bij Jazz Inverdan

ZAANDAM The Preacher Men staan zondag 6 januari op het podium van Jazz Inverdan in Zaandam voor een spetterend Nieuwjaarsconcert. (aanvang: 16.00 uur).

Het jazztrio rond saxofonist Efraim Trujillo maar met een hoofdrol voor Hammondspeler Rob Mostert uit Middelie, speelt groovin gospeljazz uit de jaren 50-60 op het indrukwekkende hammond B3 organ. Luister ter opwarming alvast eens naar het ingetogen, broeierige 'Into the Blue', het swingende 'Pure Fiction' of download het album The Preacher Men - Blue mp3.

The Preacher Men is het Hammond jazz trio dat verder bestaat uit Efraïm Trujillo op saxofoons en Chris Strik op drums.

Deze drie topmuzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio's uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in het binnen- en buitenland verdiend. In 2015 besloten ze hun krachten te bundelen en zich als The Preacher Men vol overtuiging te storten op het evangelie van de gospeljazz.

Het album, waarvan de titel refereert aan de bekende gemoedstoestand maar ook aan de muziekstijl, bevat 9 'groovy-blue' songs waarvan 7 nieuwe composities van de hand van saxofonist Efraim Trujillo.

In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Voor een deel van de opnames werd samengewerkt met awardwinning engineer/producer Al Schmitt. Verder kregen The Preacher Men voor het broeierige 'Into the blue', het enige vocale nummer op het album, versterking van Michael Varekamp op trompet, Rory Ronde op gitaar en Eline Gemerts op vocals.

Een up to date speellijst vind je op www.preachermen.com.