• DHL Wormer

PPG en Anouk van der Laan op derde editie DoorHetLint-festival

WORMER De deelnemers voor de derde editie van DoorHetLint-festival in Wormer zijn bekend! Namens de organisatie laat Hanneke Kruijver laat weten dat er een gevarieerd aanbod van deelnemers is geselecteerd voor het locatiefestival komende zomer.

De deelnemers voor de derde editie van DoorHetLint-festival in Wormer zijn bekend! Namens de organisatie laat Hanneke Kruijver laat weten dat er een gevarieerd aanbod van deelnemers is geselecteerd voor het locatiefestival komende zomer.

,,Van performance tot film, van dans tot verhalen,'' aldus Kruijver enthousiast. Ze vervolgt ,,In tegenstelling tot de vorige edities wordt het een eendaags festival in plaats van tweedaags. Publiek en deelnemers lieten bij de evaluatie van de vorige editie weten de locaties geweldig te vinden, maar te weinig een festival-gevoel gehad te hebben. Daarom is DoorHetLint dit jaar op één dag: zaterdag 6 juli. Bijkomend voordeel is dat het organisatorisch beter te behappen is.''

Onveranderd is het festivalhart rondom Café Groos waaromheen op tien locaties maar liefst 20 performances te zien zijn. Kruijver vervolgt: ,,Vier ervan lijken traditie te worden, waarbij ik een tipje van de sluier oplicht als ik de naam van Anouk van der Laan noem. Zij acteert, zingt en schrijft haar eigen nummers.

Ook de toneelspelers van PPG Paletkwartet zijn dit jaar wederom vertegenwoordigd. Zij zijn bij uitstek een toneelgroep die hun theaterstukken afstemmen op de plek waar ze het spelen. Wat ons als organisatie nu te doen staat, is om voor alle deelnemers een passende locatie aan te bieden. Op deze manier kunnen alle deelnemers zich optimaal presenteren met als decor de weidsheid en het unieke karakter van de omgeving.''