• Bel Canto

Bel Canto-jeugd speelt'Prinsheerlijk'

OOSTZAAN Koningsdag is allang voorbij maar de kinderen van Bel Canto doen deze feestelijke dag nog even dunnetjes over! De jeugdafdeling van Bel Canto zet op zaterdag 25 mei een vorstelijk schouwspel op de planken: Prinsheerlijk.

OVER DE VOORSTELLING Vóórdat Willem-Alexander koning werd, is Nederland ruim 120 jaar lang geregeerd door vorstinnen. Het jeugdkoor Bel Canto gaat terug in de tijd en neemt haar publiek mee naar een dorpje, ergens in Nederland, waar men op het punt staat koninginnedag te vieren. Feest voor iedereen! Of... toch niet iedereen?

Het lijkt erop dat Diederik en Viola, de kinderen van de koningin, als enigen in het land niet van de festiviteiten kunnen genieten. Zij moeten voldoen aan het protocol: buigen, glimlachen, handjes schudden. Bah! Ze hebben er genoeg van. Ze lopen weg. Een groepje dorpskinderen heeft met ze te doen en helpt ze uit handen te blijven van de rechercheurs die al gauw naar de troonopvolgers op zoek gaan. Maar hoe lang gaat ze dat lukken?

KAARTEN EN MEER Maar liefst 23 kinderen, in leeftijd variërend van 6 tot 16 jaar, hebben allemaal een rol in deze muzikale voorstelling vol met vrolijke liedjes en, zoals ze dat aan het hof noemen, anekdotes. De musical Prinsheerlijk, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, is te zien in theater de Kunstgreep op zaterdag 25 mei om 14.00 uur en om 20.00 uur.
Kaarten zijn te koop via 075-6841984 of via de website www.belcanto-oostzaan.nl/kaartverkoop