• Via De Lorzie

Andors Jazz Band te gast in De Lorzie

WORMERVEER Te gast in Buurtcentrum De Lorzie, voor al weer de vierde keer, is zondagmiddag 10 februari de Andors Jazz Band. Tijd: 16.00 tot 18.00 uur, zaal open om 15.30 uur.

Dit orkest, in 1918 in Breda opgericht, speelt jazzmuziek uit de jaren '20 van de vorige eeuw: de "Roaring Twenties". Dat waren de jaren waarin de voorlopers van de latere Big Bands ontstonden. Hun muziek wordt daarom ook wel "Early Big Band Jazz" genoemd. Deze muziek was toen eigenlijk alleen populair onder jongelui en vooral bedoeld om op te dansen. In feite was het de popmuziek van die tijd. Er is tussen toen en nu op dat punt duidelijk veel veranderd, maar dansbaar is deze muziek nog steeds en in de Lorzie is daar dan ook gelegenheid voor.

Andors Jazz Band speelt, net als destijds, akoestisch. Alleen de vocale onderdelen worden versterkt. Net als in de jaren '20 toen, na 1925, de elektrische microfoon op de podia geleidelijk in beeld kwam.

Andors Jazz Band bestaat uit Floortje Smehuijzen - altsax, klarinet, melodica, Kurt Schwab – baritonsax, tenorsax, klarinet, Ad Houtepen - cornet, altsax, klarinet, zang, Suzan Veneman - trompet, Victor Bronsgeest - trombone, zang, Johan Lammers - plectrumbanjo, gitaar, Hans Koppes - frontbell tuba en Ger Booiman - slagwerk.

Toegang: €10,- incl. één welkomstkoffie of -thee. Kaarten te koop vanaf eind januari aan de bar in De Lorzie. Parkeergelegenheid: ruim beschikbaar, dichtbij en gratis.