• ERIC VISCH

Zaanstad H1 tegen Advisie/SSS op Super Saturday

KOOG AAN DE ZAAN De eerste Super Saturday bij VV Zaanstad staat zaterdag 13 oktober op de kalender. Vanaf 9.00 uur barst het volleybalspektakel los in Topsportcentrum De Koog. Na de jeugd- en divisieteams komt om 17.00 uur Merkala Zaanstad dames-1 in actie tegen Vollingo uit Gouda. De apotheose van de dag is de wedstrijd van Zaanstad Heren 1 tegen  Advisie/SSS.

Vorige week kon Heren 1 het in de eerste wedstrijd van het seizoen niet bolwerken tegen Coniche Topvolleybal Zwolle. De tegenstander van zaterdag - Advisie/SSS uit Barneveld - leed een te verwachten nederlaag bij Lycurgus. Na de valse start zal Zaanstad er alles aan doen om een vliegend vervolg te geven aan de start van de competitie. SSS kreeg overigens vorig seizoen  steun van een grote groep trouwe supporters, de 'green army'. Het Zaanse publiek zal het beste in zichzelf naar boven moeten halen om  dit groene leger te overstemmen. De wedstrijd start om 20.00 uur en voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. Tevens kunnen de toeschouwers voor de wedstrijd een sprong wagen op de spronghoogtemeter. De uitslag zal na de eerste set bekend worden gemaakt. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1, gaat Merkala Dames 1 om 17.00 uur de strijd aan met Vollingo, een team dat het eerste damesteam al jaren tegenkomt. Beide teams staan in de middenmoot na drie wedstrijden, beide teams verloren vorige week. Zaanstad haalde een puntje op in Velden, Vollingo bleef met lege handen staan tegen Volley Tilburg. Wedstrijden tegen Vollingo bieden altijd spektakel. Het zal dan ook zeker de moeite waard zijn om deze wedstrijd te bekijken en de Zaanse dames aan te moedigen. 

Het belooft weer een mooie Super Saturday te worden waarop vele Zaanstadteams in actie komen. Eigenlijk beginnen we al vrijdagavond met een uitgebreid programma met diverse seniorenteams.  De zaterdag begint om 9.00 uur met ABC-jeugdwedstrijden en vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie. En natuurlijk kun je voor een drankje en een hapje weer terecht in onze eigen sportkantine. Tot ziens dit weekend in De Koog!