Zaankanter Topscorers klassement

STREEK Bij de heren is de spanning volledig terug. Koploper Mark Heijnen (ZKC) mag zich weliswaar kerstkampioen noemen, maar de vraag is hoe lang nog. Zijn belagers Kevin Dik (Groen Geel) en Jordi Pasma (KZ/Hiltex) zitten hem namelijk op de hielen. Beiden waren zeer productief met een weekend totaal van respectievelijk twaalf en elf doelpunten.

Ook Carlo de Vries (Groen Geel) hoort in dit rijtje thuis, hij was dit weekend negen keer trefzeker. Na dit viertal volgt de subtop met Thomas Schagen (ZKV), en de beide Rodianen Hidde Hidde Pettinga en Kees Havik.

De volledige top tien ziet er als volgt uit

Mark Heijnen (ZKC) 47

Carlo de Vries (Groen Geel) 44

Kevin Dik (Groen Geel) 43

Jordi Pasma (KZ) 42

Thomas Schagen (ZKV) 36

Hidde Pettinga (Roda) 35

Kees Havik (Roda) 31

Max Smit (Furore) 28

Joost Breetvelt (ZKV) 26

Terenc Griemink (GG) 25

Bij de dames vergrootte Lotte Bakker (ZKC) haar voorsprong. Zij kwam tot vier treffers en gaat onbedreigd aan de leiding. Met haar totaal van 28 is ze de enige dame die ook in de heren top tien zou staan.

De nummers twee, drie en vier Esther Cordus (KZ/Hiltex), Heleen Vredenburg (Furore) en Anouk Butter (OKV) scoorden dit weekend drie keer en de achterstand op Lotte Bakker bedraagt inmiddels minimaal 13 doelpunten. Nanda Conijn (Groen Geel), die dit weekend niet scoorde, sluit de top vijf af met een totaal van 13.

De top vijf ziet er als volgt uit

Lotte Bakker (ZKC'31) 28

Heleen Vredenburg (Furore) 15

Esther Cordus (KZ) 15

Anouk Butter (OKV) 14

Nanda Conijn (Groen Geel) 13