• Groot feest voor Groen Geel

    Foto Griemink

Wormer versus Koog aan de Zaan

STREEK Dat (korfbal)affiche is zo rond november dit jaar te verwachten. Door een overtuigende 18-23 zege op concurrent Tempo is het nu zeker: Groen Geel promoveert naar Korfbal League. De Hoofdklassefinale in Papendrecht werd binnen en buiten de lijnen overheerst door het groen en geel uit Wormer: WZGGWZDB!

Een wedstrijd win je niet alleen in het veld. Dat bleek zaterdagavond in een kolkende sporthal  van PKC. Daar waar eerder die dag de Papendrechters een eerste stap zetten richting League finale werd het vervolgens een 'bijna thuishal' voor Groen Geel.

De kampioen van de hoofdklasse Tempo streed eigenlijk van meet af aan een verloren strijd. De ploeg van trainer Dico Dik  dicteerde het spel en liet blijken met maar één doel de reis gemaakt te hebben. Pas in de tweede helft leek er even iets te haperen in de Wormermachine. Tot drie keer toe wist men echter het juiste spoor weer snel te vinden.

Bij het laatste fluitsignaal stond er de geruststellende 18-23 op het scorebord en leek de speelzaal te worden overspoeld door een groen gele Tsunami. Er ontwikkelde zich een enorm feest dat later in het eigen clubgebouw uitgebreid werd voortgezet. De zomertijd kon voor de club uit Wormer niet beter beginnen.

Kort na de wedstrijd verklaarde Dico Dik enorm trots te zijn. 'We hebben hier jarenlang naar toe gewerkt. Met de topsport commissie zijn we ongeveer tien seizoenen geleden met de club een andere weg ingeslagen. Dat betaalt zich nu uit. Dit wilden we bereiken. Een geweldige prestatie. Maar nu gaat het echt werk beginnen!'

Zijn zoon Kevin, nadrukkelijk aanwezig in de match, is één van de spelers die de hele opmars heeft meegemaakt. Hij was het die vanuit de C'tjes alle kampioenschappen meemaakte. 'Dit is toch prachtig? Met zoveel steun kon het ook niet mis' vertelt hij in de kakofonie aan geluid in de hal van PKC. 'Dit is mijn kluppie en wat zullen we ons best gaan doen in de Korfballeague de opgaande lijn voort te zetten.'