• Opperste concentratie bij Nanda Conijn.

    Hans de Wolff

Wie weet Groen Geel af te stoppen?

WORMER Die vraag houdt veel korfbalvolgers bezig nu Groen Geel in de Hoofdklasse Wageningen met 29-17 terug heeft gewezen. Bij rust al was het verschil onoverbrugbaar (22-11), in de tweede helft was het verschil aanzienlijk minder groot (7-6). Mogelijk dat daar het gevaar schuilt? Directe concurrent AW/DTV versloeg stadsgenoot Rohda en blijft goed volgen.

Dat ze vanuit het verre Wageningen vol goede moed richting de Wormerse koploper kwamen stond vast. Na twee nederlagen tegen de concurrenten in een plek om handhaving in de hoofdklasse stond Wageningen voorafgaand aan de dubbele confrontatie met de koplopers nog met lege handen. Waar de Wageningers de scherpe beginfase in de eerste wedstrijden niet konden vasthouden, lukte dat tegen de koplopers wel. Beide wedstrijden werden verrassend eenvoudig gewonnen. Vooral de toch vrij eenvoudige zege op AW.DTV was wellicht niet verwacht, maar daarom zeker niet minder gewenst, en met het oog op de volgende koploper Groen Geel was het een flinke opsteker. Wageningen heeft laten zien tot veel in staat te zijn.

In de Groen Geel hal werden voorafgaand aan de confrontatie de drie Jong Oranje klanten Carlo de Vries, Kevin Dik en Terrenc Griemink in de bloemen gezet. Het verstoorde de focus allerminst. Hoewel dat in de eerste minuten wel zo leek toen de gasten eenmalig een voorsprong wisten te bewerkstelligen (3-4 door Milko van Golberdingen). Dat feest bleek echter van korte duur.

De thuisploeg zette zowel verdedigend als aanvallend enorm veel druk. In een mum van tijd was er een fors verschil op het scorebord waarneembaar. Waar bij de gastheer alles meezat leek bij de bezoekers de moed in de schoenen te zakken. Illustratief voor dat gevoel was de treffer die Terrenc Griemink scoorde met nog 13 minuten te gaan in het eerste bedrijf. De 12-5 wist hij als het ware te stelen al mag je ook stellen dat zijn opperste concentratie er de basis voor was.

Opvallend scherp spelend ook Nanda Conijn. In het vak met topschutter Kevin Dik wist zij zich duidelijk te onderscheiden. Dik was deze wedstrijd met 'slechts' twee treffers in totaal een stuk minder aanwezig.

Op het moment dat de prima leidende arbiter René van Alphen voor de thee affloot was er voor Wageningen al geen eer meer te behalen getuige de 22-11 tussenstand.

Na de pauze kon de wedstrijd een stuk minder boeien. De drie opeenvolgende goals van vlak voor de rust aan Wageningen zijde leken nog een teken aan de wand. Die opleving bleek van korte duur. Groen Geel scoorde in de eerste drie minuten van het tweede bedrijf even zoveel. Het scoren verliep daarna minder voorspoedig. Dat maakte dat de wedstrijd eigenlijk naar het einde toe voort kabbelde al deed de trainer van Wageningen nog wat tevergeefse pogingen zijn team aan te zetten tot wat meer gif in het spel.

Aan Groen Geel zijde werden diverse wissels toegepast om de verdedigend zeer sterk spelende Martin Coevert van vak te kunnen laten wisselen met Kevin Dik. Met nog twee minuten op de klok werd ook topschutter Nanda Conijn gewisseld. Zij verliet het veld als 'woman of the match'.

Doelpunten Groen Geel: Nanda Conijn (7), Elise Al (1), Marieke Duineveld (2), Annabel Commandeur (2), Carlo de vries (9), Kevin Dik (2), Terrenc Griemink (4), Martin Coevert (2).

PROGRAMMA: 16 december Tweemaal Zes - Groen Geel