• De spanning was bij Groen Geel als het ware om te snijden

    Peter Seijmour

Volop spanning in de hallen

STREEK In het laatste zaalweekeinde is er weer flink wat spanning te verwerken geweest. De spelers en hun supporters moesten in veel gevallen op hun tenen lopen. Neem alleen maar het Play Off spektakel in Wormer waarin Groen Geel het moest opnemen tegen Dalto Klaverblad Verzekeringen.

In een bomvolle sporthal ontspon zich een wedstrijd die zijn weerga niet kent. Groen Gele topscorer Kevin Dik ontbrak wegens griep. Na de noodzakelijke aanpassing weerde de thuisploeg zich prima. Bij rust was het nog 14-16 en twee seconden voor het eindsignaal leidde Groen Geel met 29-28. Dalto wist dat verschil weg te werken en was verlenging noodzakelijk. Ook deze eindigde gelijk (31-31) en volgde de Golden Goal verlenging van maximaal vijf minuten. De strijd werd uiteindelijk besloten met die Golden Goal in het voordeel van de bezoekers. Groen Geel moet nu eerst naar Driebergen, dient daar te winnen om dan een derde wedstrijd, te spelen in eigen hal, af te dwingen. Alles en iedereen betrokken bij de club is er van overtuigd dat die opdracht gaat slagen.

In de Korfballeague versloeg KZ/Hiltex volgens verwachting degradant Avanti (19-28) en mag het seizoen komend weekeinde tegen Blauw Wit A in het Topsportcentrum af ronden.

OKV bleek een belangrijke rol te vervullen. Door zelf te winnen van DKV Victoria (17-18) wist het team van Frank Anepool, die kan terugkijken op een zeer nuttige invalbeurt tot nu toe, zustervereniging Furore behulpzaam te zijn bij het binnenhalen van het kampioenschap.

Furore speelde tegen Stormvogels in het Topsportcentrum De Koog een gewonnen wedstrijd tegen Stormvogels. Het werd niet de beste partij van het seizoen, maar de 17-10 zege was ruim voldoende voor een kampioensfeest.

In diezelfde hal was het eerder op de dag al Zaandam Zuid dat haar wedstrijd tegen Purmer met 16-7 wist te winnen waardoor ook zij er met de titel vandoor konden gaan. Het team van trainer Michael Fritzen moest de partij met minimaal drie doelpunten verschil winnen.

ZKV verloor met 24-23 van KVA, moest Roda opnieuw een nederlaag voor lief nemen (20-16 tegen Sparta) en kon ook ZKC'31 niet aan de goede kant van de score blijven (19-16 tegen GKV).