• Foto: Eric Visch

Volleyballers Zaanstad klaar voor zondagse wedstrijd

STREEK Na een normale trainingsweek, zonder doordeweekse wedstrijden, is de accu weer opgeladen van de volleyballers van Zaanstad Heren 1. Op zondagmiddag 12 november gaat het team opnieuw voor punten in een thuiswedstrijd. Om 16.00 uur start de wedstrijd tegen Inter Rijswijk in Topsportcentrum De Koog.De twee doordeweekse thuiswedstrijden leverden beiden een 3-0 overwinning op. De mannen van Zaanstad speelden in de voorbereiding van het seizoen al twee keer een oefenwedstrijd gespeeld en wonnen deze, maar Inter Rijswijk was niet helemaal compleet tijdens deze ontmoetingen. Hoe de verhoudingen er nu voor staan, zal zondag blijken.

Rijswijk en Zaanstad zijn vergelijkbare teams. Beide teams hebben een flinke dosis beachvolleybalskills aan boord en er speelt bij zowel Zaanstad als Rijswijk veel jeugd uit eigen club. De ontmoeting wordt ook in het bijzonder interessant voor Joris Burger en Jannes van der Ham: zij staan nu tegenover elkaar terwijl ze vroeger samen bij Croonenburg speelden.

De wedstrijd start om 16.00 uur in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.