• VVA in de aanval

    BDU Archief

Voetballers Assendelft nog even geduld betrachten

ASSENDELFT Het avontuur van vv Assendelft in de nacompetitie met als inzet behoud van het eerste klasserschap kan eindelijk een vervolg krijgen. Geduld blijft een schone zaak.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de tweede klasse A eindigde het duel tussen Zaanlandia en HSV in een 4-1 eindstand. De 'Zwartjes' konden daardoor als kampioen gevierd worden. De ploeg uit Heiloo meende zich te hebben geplaatst voor de nacompetitie en op jacht te kunnen gaan naar promotie. Die bewuste wedstrijd werd in de laatste vier minuten op bijzondere wijze beslist. Dat noopte Kolping Boys uit Oudorp protest aan te tekenen. De club liep daardoor een periodetitel en nacompetitie mis.

Na veel wikken, wegen én tijd gebruikt te hebben heeft de tuchtcommissie van de KNVB woensdagochtend uitspraak in de zaak gedaan, die dinsdagavond mondeling werd behandeld. De commissie acht bewezen dat HSV tegen Zaanlandia opzettelijk beneden zijn kunnen heeft gepresteerd.

De tuchtcommissie legde HSV daarom de straf op die door de aanklager was geëist: vier punten in mindering. Als gevolg daarvan zakt HSV in de eindstand van de tweede klasse A naar een plek onder Kolping Boys. De Oudorpers nemen daardoor de periodetitel van kampioen Zaanlandia over en mag daarom alsnog de nacompetitie in en speelt meteen donderdagavond haar eerste wedstrijd: uit tegen Hillegom.

De winnaar van Hillegom-Kolping Boys speelt zondag (24 juni) om 14.00 uur thuis tegen Spartanen. De winnaar daarvan speelt vervolgens op donderdag 28 juni om 20.00 uur thuis tegen Assendelft om een plek in de eerste klasse van het zondagvoetbal.