• Eric Heerings

    Peter Seijmour

Transfernieuws: Eric Heerings van Zilvermeeuwen naar OFC

ZAANDAM Midden tussen het fusiegeroezemoes van Hellas Sport Zaandam en Zilvermeeuwen is er nog een opvallende actie waarbij Zilvermeeuwen betrokken is. Hoofdtrainer Eric Heerings vertrekt per heden bij de Zaandammers en stapt over naar OFC.

Hoewel er zogeschreven al het nodige rondzoemde door de Zaanse sportwandelgangen is er sedert maandagavond duidelijkheid. Eric Heerings verlaat Zilvermeeuwen in de winterstop om als assistent toegevoegd te worden aan de technische staf van OFC.

In hoofdtrainer Yuri Rose en assistent Thijs Sluijter heeft OFC twee trainers die in staat moeten zijn om de Oostzaners naar een hoger niveau te tillen. Als bekend heeft de club heeft die ambitie en is er daarom alles aangelegen dat zo snel mogelijk te bewerkstelligen. Thijs Sluijter blijkt het assistentschap moeizaam te kunnen combineren. Hij is op de donderdag en zondag beschikbaar. Om die reden besloot OFC Heerings, al eerder kandidaat kandidaat, te polsen om alsnog in te stappen. In dit geval als assistent van het reeds aanwezige duo Rose en Sluijter .

Inmiddels is ook bekend dat Yuri Rose aan het einde van het seizoen OFC zal verlaten. Hij wil meer tijd vrij maken voor zijn gezin en gaat op zoek naar een zaterdagclub, zodat hij de zondag vrij kan houden.

Eric Heerings vindt het vervelend dat hij Zilvermeeuwen voortijdig zal verlaten. Desondanks is hij realistisch genoeg om te beseffen dat dergelijke kansen niet elke dag voorbij komen. "Ik heb er een dubbel gevoel bij. Bij Zilvermeeuwen werkte ik prettig met een goede groep, maar ook dit is de voetbalwereld dus. Deze kans mag ik niet laten lopen. Ik was voor het seizoen kandidaat en werd het Yuri Rose. Op het moment OFC mij weer benaderde heb ik positief gereageerd, waarna de zaken in een stroomversnelling kwamen. De ambities spreken me aan en ik ben blij met de kans die me geboden word", aldus Eric Heerings , die zelf ook in bezit is van zijn Oefenmeester 1 papieren.

Marwan Khairi, de voorzitter van de Stichting Topvoetbal in Oostzaan, is er alles aan gelegen om de geelzwarte droom werkelijkheid te maken. "Eric was al eerder in beeld en toen wij hem benaderden om toegevoegd te worden aan de trainersstaf reageerde hij positief. We zijn blij met zijn komst en hij is een aanvulling op het team".

De voorzitter liet tevens weten dat OFC zich in de winterstop zal versterken met zeker vijf spelers, die iets toe kunnen voegen aan het team. Mogelijk dat er een aantal spelers overkomen van De Dijk waar zich de nodige perikelen afspelen.