• Anouk Bergsma

    Tessa Dijkman

Trainers continueren hun contract

ZAANDAM Vorig seizoen heeft ZV de Zaan duidelijk gemaakt zich te willen mengen in de top van het Nederlandse waterpolo. Met een jeugd die al jarenlang tot de beste van Nederland behoort kon het niet anders zijn die lijn door te trekken naar de eerste teams. De aanstelling van twee toptrainers was daarin een belangrijke stap, welke zich direct in het eerste seizoen heeft bewezen.
De heren werden met minimaal puntverlies kampioen in de eerste klasse waarmee de promotie naar de Eredivisie een feit was. De dames maakten een goede groei door en hebben bewezen in de top mee te kunnen draaien. De goede resultaten gaven in ieder geval voor zowel de club als de beide trainers, Johan Aantjes voor de heren en Arjan Vos voor de dames, ruim voldoende aanleiding om het komende seizoen met elkaar verder te gaan.

Met de promotie van de heren naar de Eredivisie is het echter wel noodzakelijk om de selectie te versterken. Daarom heeft De Zaan een eerste ervaren kracht aangetrokken in de persoon van Jesper Aantjes (25). Jesper, de zoon van trainer Johan Aantjes, speelde vier seizoenen bij UZSC en werd daarmee drie keer landskampioen. Daarvoor speelde hij onder meer in Frankrijk bij Douai, speelde twee jaar bij de Nederlandse A-selectie en doorliep zijn gehele jeugd de Jong Oranje selecties.

Bij de dames komt de 19-jarige Anouk Bergsma over van GZC Donk uit Gouda, in de afgelopen play-offs nog tegenstander van de Zaan. Anouk knokte zich afgelopen maanden terug van een blessure en ze bereidt zich op dit moment met Jong Oranje voor op het EJK, dat in september plaatsvindt. De Australische krachten Tiana Andersen en keepster Tyler Baillie vertrekken om hun studie af te maken in Australië. Anne Heinis zal terugkeren onder de lat. Ellodie Ruffin, blijft voor de Zaan uitkomen.