• "De Strijd om het Fortuijn"

Theater bij 100-jarige

[ZAANDIJK] Op het sportpark van de 100-jarige voetbalclub ZVV Zaandijk zal vrijdagavond 20 oktober en zaterdagavond 21 oktober een theatervoorstelling plaatshebben onder de titel "de Strijd om het Fortuijn".

[VOOR IEDEREEN] Een unieke, eenmalige voorstelling geschreven en georganiseerd door en gespeeld met leden van de voetbalclub waarbij zowel leden, liefhebbers van theater als dorpelingen van harte welkom zijn.

[TOTAALTHEATER] De Strijd om het Fortuijn is een vorm van totaaltheater met filmbeelden, fanfaremuziek, voetbaldrama en -humor.

De voorstelling neemt u in de avonduren verrassend mee naar verschillende locaties op het sportpark Schanszicht aan de Diederik Sonoyweg in Zaandam (nabij de Zaanse Schans).

[MACHTSSTRIJD] De Strijd om het Fortuijn is een theatervoorstelling over de machtsstrijd in een dorpsclub. Want … de voetbalclub bestaat 100 jaar maar wordt het geen tijd voor keuzes? Gaat de club door op de manier zoals het ooit voetbalde op het landje achter boerderij Het Fortuin of vraagt de 21e eeuw om andere ambities?

Kijken de leden tevreden terug of spoeden zij zich vol vaart vooruit? Natuurlijk is de club 'blaid' met het kunstgras, maar redt het zich daarmee in de volgende 100 jaar? En wat ligt er nog te wachten?

[UNIEKE VOORSTELLING] In de afgelopen maanden is door schrijver/regisseur Richard Kok en regisseur Annette Brinkman met Zaandijk-leden, theater- en techniekprofessionals en het Zaandijks Fanfare Corps hard gewerkt aan een unieke voorstelling.

Deze past in de traditie van ZVV Zaandijk waarbij naast voetbal altijd ruimte en aandacht is geweest voor toneel en revue. Bij de uitvoering zijn zo'n 70 mensen betrokken!

[BEPERKT AANTAL KAARTEN] De voorstellingen beginnen om 20:00 uur en de 'zaal is open' vanaf 19:45 uur. Er zijn voor elke avond slechts 200 kaarten beschikbaar. Op is op en vol is vol.
Check de website van ZVV Zaandijk (www.zvvzaandijk.nl) om te bezien of er nog kaarten beschikbaar zijn.