• De toernooiorganisatie met Anke, Aise, Wilna, André en Joke

    Hans de Wolff

Tennisseizoen 2018 van start met Spring Out Dubbeltoernooi

KOOG AAN DE ZAAN Op het tennispark met zes kunstgras banen van Tennisvereniging Westzijderveld aan de Wezelstraat 3A te Koog aan de Zaan gaat op zaterdag 10 maart het 24e Spring Out Dubbeltoernooi van start.

De inschrijvingen zijn op dit moment nog niet allemaal verwerkt. Inschrijven voor het toernooi kon via www.toernooi.nl t/m 25 februari. Er kan in verschillende categorieën van 3 t/m 8 gespeeld worden, DD, HD en GD 17+ en 35+. De verwachting is dat het aantal spelers dat zich weer aanmeldt het vorige jaar zal overtreffen. 'Wij hebben de indruk dat iedereen staat te popelen om weer aan ons super gezellige toernooi mee te doen' zo laat de toernooiorganisatie met Anke, Aise, Wilna, André en Joke eensluidend weten.

Er zullen weer een paar honderd wedstrijden gespeeld worden en het zal weer een leuke klus worden voor de wedstrijdleidster, Dominique de Koning, om dit allemaal gladjes te laten verlopen. Het weer is daarbij erg belangrijk.

NIEUWE BALLEN Op speciaal verzoek van veel spelers is de toernooicommissie overgestapt op nieuwe ballen. Het Springout 2018 wordt gespeeld met z.g. XLD ballen. 'Dus het ligt echt aan jezelf als je slecht speelt' aldus het vijftal.

Het toernooi telt mee voor de officiële KNLTB ranking en is een prima voorbereiding voor de competitie die binnenkort weer van start gaat. De finales worden gespeeld op zondag 18 maart.

'Wij zijn blij dat we dit jaar zes subsponsors voor ons toernooi hebben gevonden. Helaas een HOOFDSPONSOR is dit jaar niet gelukt. Misschien voor de lezer een kans om uw naam in de Zaanstreek en omstreken te promoten. Sponsors zijn o zo belangrijk voor de continuïteit van dit dubbel toernooi en volgend jaar een jubileum, dan bestaat het toernooi 25 jaar.'

Zoals de sporters van Tennisvereniging Westzijderveld gewend zijn maken gaat het een sportief feest worden. Alle avonden zal het gezellig in en rondom het clubgebouw en banen zijn. Op de feestavond, vrijdagavond 16 maart vanaf 21.30 uur, een spectaculaire tombola met fraaie prijzen. Alle deelnemers ontvangen een welkomst(sport)drankje en dingen mee naar de mooie prijzen van de tombola. Het toernooi is te volgen via de website TV Westzijderveld.nl of via Facebook en Twitter. Of kijk op www.toernooi.nl.