• De 70 finalisten van HOOP Overdriver tennistoernooi 2019

    Marjoleine van den Broek

Liefst 70 finalisten in het HOOP Overdriver tennistoernooi

ZAANDAM Ruim 200 deelnemers deden afgelopen week mee aan het populaire Zaanse tennistoernooi. Het weer hielp goed mee aan een zomerse sfeer waardoor het gezellig druk was op het beschutte en gezellig aangeklede park. De wind in het weekend zorgde helaas voor veel onvoorspelbaarheid op de baan waardoor de 70 finalisten kampten met een extra uitdaging. De wind ging echter halverwege de finaledag liggen, het zonnetje scheen en het toernooi kon in zomerse sfeer worden afgesloten.

Veel tennistoernooien zien een dalend aantal deelnemers maar het HOOP Overdriver toernooi kent meer inschrijvingen dan vorig jaar. "We zien elk jaar een grote groep trouwe tennissers die zich inschrijft voor ons toernooi" vertelt Swante de Bruijne vice-voorzitter bij LTVZ. "het voelt vertrouwd ieder jaar deze spelers op ons park te begroeten en tekent de fijne en goede sfeer". LTVZ hecht veel waarde aan een toernooi waar iedereen zich thuis voelt en maakt het haar spelers graag naar de zin. Doordat er geen overvol wedstrijdprogramma is, kan er rekening gehouden worden met werkverplichtingen in de avonduren en weekenddagen en eventuele verhinderingen. Spelers weten dat wij flexibel zijn en stellen zich zelf ook flexibel op. Met elkaar kunnen we zo een mooi toernooi neerzetten aldus Swante.

Huub Gitsels van de sponsorcommissie benadrukt ook de fijne samenwerking met hoofdsponsor HOOP Bier, Albert Heijn ZMC en alle subsponsors. De sponsors stellen ons in staat om de deelnemers net iets meer te bieden en dragen zo enorm bij aan een goede uitstraling. Hoe mooi is het dat je de spelers elke dag vers fruit en een flesje water aan kan bieden?!

Sfeerverhogend was dit jaar ook weer de toernooipizza. In de steenoven op het tennispark hebben Matteo Fausto en Tom van Kan ruim 165 pizza's gebakken voor tennissers en hun toeschouwers. Daarnaast speelden de beide pizzabakkers ook mee in het tennistoernooi. Matteo Fausto, de tennistrainer van LTVZ, speelde mee in de hoogste categorie HE. In de finale speelde hij zondag tegen clubgenoot Tom Nijenhuis door wie hij op zijn eigen terrein, baan 5, werd verslagen in een 3-setter. Tom speelde de finale tegen Bas Mak van wie hij verloor. De combinatie pizzabakken en finale spelen, lijkt toch geen succesvolle combinatie.

Het toernooi kende veel finales die in een 3-setter werden beslist. Volop spanning in het finaleweekend maar ook veel sportiviteit en gezelligheid. "Daar gaan we ook volgend jaar weer voor" zegt Swante stralend, "het is een intensieve week, maar alle positieve en enthousiaste reacties van onze deelnemers geven nu alweer energie voor de organisatie voor volgend toernooi!"

aangeleverde tekst