Talentvolle zusjes naar Ahoy

WORMER Chantal en Femke Verhoeven uit Wormer doen al een paar jaar aan acrogymnastiek. Dit jaar trainen zijn met veel plezier bij United Amstelveen. Dankzij hun inzet, goede partners en hun trainsters mogen zij zich beide finalisten noemen op het Nederlandse Kampioenschap in Ahoy. Chantal traint met Mayke van Vliet en Sara de Boer en vormen de enige A-pupillen wedstrijdgroep binnen hun vereniging. Zij hebben onder andere aan de drie landelijke kwalificatieronden meegedaan. Op de eerste wedstrijd behaalden zij de 8ste plaats. Tijdens de tweede kwalificatieronde werden zij 7de en afgelopen weekend stegen zij weer een plek naar de 6de plaats. Dit is zeer bijzonder, gezien het zeer sterke deelnemersveld. De beste 8 teams mogen naar Dutch Gymnastics The Finals in Ahoy op 23 juni.

Op hetzelfde evenement staat een dag eerder ook het team van haar zusje Femke. Zij traint met Roos van de Velde en Danique van Tienderen. Binnen hun club zijn zij de enige Junioren damesgroep op B-niveau. Zij moesten twee oefeningen doen. Hun tempo- en balans-oefening leverde afgelopen zaterdag de zilveren medaille op. Op de eerste kwalificatiewedstrijd werden zij al eerste en daardoor waren zij al verzekerd van een finaleplaats.

De meiden zijn uiteraard heel blij met deze mooie prestaties en hebben zin in het Nederlands Kampioenschap te Ahoy. De week ervoor zijn zij te zien in Beverwijk, waar zij ook mee mogen doen aan de Demo-avond met al hun teamgenoten. Dit is tijdens het evenement die de OKWN genoemd wordt. Deze wordt gehouden in Sporthal de Walvis te Beverwijk op 15 en 16 juni aanstaande.