Swim Star steeds populairder

WORMERVEER Ruim 40 kinderen hebben afgelopen zondag  - 5 november - deelgenomen aan de (verlate) herfstvakantie spelmiddag. Dat was mogelijk dankzij de hulp van leden van de dames- en herenselecties van De Ham en een aantal vrijwilligers.

Na afloop stonden er ongeveer 90 pannenkoeken klaar voor de enthousiaste kinderen en die waren binnen 20 minuten verdwenen, inclusief stroop en suiker. Natuurlijk was er ook voor iedereen wat te drinken.

Al een paar jaar organiseert de stichting Partners in Beweging (St PiB) voor de deelnemers aan SwimStar en de jongste Hamleden in de koude schoolvakanties een zwem spelmiddag. Die spelmiddagen waren steeds in de Watering en Wormerveer met na afloop pannenkoek eten in het Kluphois van de Ham. De Stichting probeert de kosten van deelname zo laag mogelijk te houden (SwimStar = 5 x zwemmen voor € 10,- & Waterspelmiddag inclusief pannenkoeken € 3,50). 

Op 5 november was het laatste keer dat het festijn in de Watering en het Kluphois van de Ham kon plaatshebben. Naar verluid, is in de kerstvakantie de Watering al gesloten i.v.m. de verhuizing naar het nieuwe zwembad 'de Crommenije'.

Natuurlijk proberen de organisatoren de activiteiten zoals SwimStar, de spelmiddagen en de zwem4daagse ook weer in het nieuwe zwembad uit te voeren. Daar naast proberen zij ook het zwemmen voor vitale ouderen te stimuleren en na het succes van deze zomer zal ook weer 'de Vaart in' tijdens Boulevaart worden deelgenomen.

Na het afscheid van de Watering wil de Stichting graag een nieuwe start maken in 'de Crommenije'. Daar kan zij nog steun bij gebruiken. 'Als u onze initiatieven aanspreken, horen we dat graag. Op 19 november start het volgende (laatste) SwimStar blok in de Watering' zo laat Tjalling Beets namens de organisatie weten.

Nadere informatie en opgeven via swimstar@zvdeham.nl