• De BDU Media selectie kende een hoog Fortuna Wormerveer gehalte.

    KK Media

Succes Schoonmakers net even slimmer

KOOG AAN DE ZAAN In het Topsportcentrum De Koog is vrijdagavond onder grote belangstelling het 12e Nieuwsblad de Zaankanter Saentoernooi gehouden. Liefst 16 bedrijven streden om de wisselbokaal. In een zinderende finale tussen het team van BDU Media/Nieuwsblad De Zaankanter en dat van veelvoudig toernooiwinnaar Succes Schoonmakers trokken de Volendammers aan het langste eind.

Hoewel vooraf gevreesd werd dat de bijna tropische omstandigheden buiten een flinke invloed zouden hebben op het binnengebeuren bleek daar niets van. Er werd vol overtuiging gespeeld in de beide hallen. In de voorrondes werd duidelijk dat er een aantal teams bovenuit stak.

Zij kwamen dan ook uit in de kwartfinale. In Hal 1 versloeg BDU Media/Nieuwsblad De Zaankanter het Horizon College (2-0), terwijl in Hal 2 Klaver Giant en The Mail Company in 1-1 eindigde. Strafschoppen brachten de beslissing in het voordeel van Klaver Giant. Het in poule sterk opererende Hornbach, met een uitblinkende Juary dos Santos, trof in het Regio College een pittige tegenstander. Ook hier moesten strafschoppen na de 1-1 de winnaar aanwijzen. Hornbach deed dat net iets beter. Succes Volendam wees Sportbedrijf Zaanstad met een overtuigende 4-0 terug.

De halve finale tussen BDU Media/Nieuwsblad De Zaankanter en Klaver Giant leverde voor de 'krantenjongens' geen enkel probleem op. De mannen van Klaver probeerden een verdedigingsmuur op te richten, maar deze werd viermaal omver gespeeld. Nick Snelders bleek een ware plaaggeest voor zijn tegenstanders.  In de andere halve finale was het toernooifavoriet Succes dat Hornbach slim (1-2) de weg naar de finale versperde.

Vervolgens was het aan de bekende scheidsrechter Roelof Luinge om de strijd tussen BDU Media/Nieuwsblad De Zaankanter en Succes Volendam in goede banen te leiden. Dat leverde hem vanzelfsprekend geen enkel probleem op. Hij leidde een finale zoals een finale behoort te zijn. Twee uiterst balvaardige teams vermaakten het talrijke publiek 2x12 minuten optimaal. Weliswaar waren de mannen van de krant de hele wedstrijd de meest offensieve qua daden, de schoonmakers uit Volendam toonden zich het meest effectief. Aanvankelijk wist BDU Media/Nieuwsblad De Zaankanter via een doelpunt van Danyl Plasmeijer op een 1-0 voorsprong te komen. Het wachten was op een grotere voorsprong, maar een snelle counter betekende de gelijkmaker. Die truuk werd met nog drie minuten te spelen herhaald en keken de Zaankanters tegen een 1-2 achterstand aan. Wat volgde was een enorm offensief, maar de Volendammer goalie bleek een te grote sta in de weg.

Na afloop volgde de prijsuitreiking waarbij de organisatoren Remco van Garderen,  Marcel van Veen en Fred Henneke samen met hun enorme arsenaal aan medewerkers terecht in het zonnetje werden gezet. Namens het Saentoernooi nam Dennis Gebbink van Only Friends een mooie cheque in ontvangst. Vanaf dat moment ging de volumeknop omhoog en volgden optredens van Benjamin, Wesly Bronkhorst en Tino Martin.

De inbreng van het team van BDU Media Nieuwsblad De Zaankanter bleef niet onopgemerkt. De debutant wist met prima spel velen te boeien. Naast het zilver was ook de Sportiviteitsprijs hun deel.