• Het kloppend hart van de sprintwedstrijden

    Nelly Ooms
  • Nelly Ooms

Sprintwedstrijden bij ZZV

ZAANDAM Zaterdag 15 juni is het zover! Tien jaar Jeugd- en Junioren Sprintwedstrijden bij ZZV. De spannende jubileumeditie van de sprintwedstrijden over een afstand van 250 meter op het brede water van de Voorzaan. Er wordt dit jaar ook gestreden in de C4 om de Grote Zaan Wisselbokaal!

De Sprintwedstrijden staan op de nationale roeikalender van de KNRB. Het unieke karakter van het starten en strijden met vier boten naast elkaar op open roeiwater is wat deze wedstrijden zo bijzonder maakt.

Uit heel Nederland komen dan ook Jeugd- en Junioren roeiers naar Zaandam om aan deze sprintwedstrijden mee te doen. Van iedere vereniging wordt een topteam verwacht om in de C4 te strijden om de Grote Zaan Wisselbokaal. Alle roeiers verschijnen hierbij in hun clubkleding.

Naast de wedstrijden op het water wordt er ook droog geroeid. Iedereen wordt uitgenodigd de krachten te meten op de ergometer, over een virtuele afstand van 250 meter. Ook hier vallen prijzen te winnen.

Kom daarom vooral langs om van dit evenement te genieten of mee te doen. Ook in het Komboffie, de kantine van de roeivereniging, is iedereen van harte welkom om van de altijd gezellige sfeer te komen proeven.

Alle informatie over de wedstrijddag kun je bekijken op www.zzv-watersport.nl Tevens is het geheel te volgen via Facebook: ZZV Roeien, en Instagram: zzvroeienzaandam

Een deel van de opbrengst doneert ZZV Roeien aan KiKaRow. *