• Grote drukte op de velden bij KZ/Thermo4U

    KK Media

Schoolkorfbal meer in de belangstelling

KOOG AAN DE ZAAN Waar er in de voorgaande jaren sprake leek van verminderde aantrekkingskracht op de leerlingen van het basisonderwijs is bij het Nieuwsblad De Zaankanter Schoolkorfbaltoernooi op de velden van KZ/Thermo4U gebleken dat die belangstelling juist groeit.

Een eerste indicatie van die groei viel maandagavond al waar te nemen. De speciale korfbalclinic kende een enorme opkomst. Veel meer kinderen dan de KZ-organisatoren verwacht hadden. Het noopte de trainers zelfs hun programma creatief aan te passen.

Dinsdag aan het einde van de middag druppelden de artiesten mondjesmaat binnen. Zij kwamen niet alleen, hele gezinnen kwamen veelal op de fiets naar het prachtige sportcomplex aan de Wezelstraat.

Terwijl er op de velden al voorzichtig aan de opwarming wordt gewerkt blijkt de geluidsinstallatie aanvankelijk voor flink wat overlast te zorgen. Het was zo geschreven even Schipperen. Uiteindelijk werd de schelle klank uit het systeem gefilterd.

Op de velden werd met hart en ziel gestreden. Teams met enkele korfballers in hun midden   leken in het voordeel. Toch bleken hun onervaren teamgenoten over aardig wat balgevoel te beschikken en dat zorgde voor heel aantrekkelijke wedstrijden

Deze partijen stonden onder leiding voor zeer meelevende scheidsrechters. De adviezen/tips vlogen over het veld. De kinderen waardeerden dat merkbaar. Ook werd niet altijd scherp gekeken naar de acties. Als een onervaren speler in zijn enthousiasme zich te buiten ging aan 'lopen' en uit die situatie wist te scoren werd er niet afgefloten. De korfballertjes begrepen dat uitstekend.

Een ander hoogtepunt werd verzorgd door de mensen achter de bar in de kantine. Zij werden als ware het een Tsunami aan liefhebbers van een hap. Het noopte een aantal 'Koogers' spontaan bij te springen en zo verliet iedereen met een hap én een glimlach op het gelaat de kantine om weer naar de velden te gaan.

Dankzij het prachtige weer was het goed toeven op en rond de velden. De belangstelling was groot. Vele generaties stonden zij aan zij te genieten van het 'spul' . Want niet alle teams beschikten over evenveel jongens als meisjes. Dat maakte hesjes noodzakelijk voor het onderscheid al was een binnenste buiten gekeerd shirt soms ook voldoende.

De uitslagen staan inmiddels op de KZ/Thermo4U website. U zult zien dat er eigenlijk alleen maar winnaars waren deze avond. Elders op de website staan de foto's in het meest actuele album