• Kees Jongert

Schaatsen om "Kees Jongert" bokaal

STREEK IJsclub "Kees Jongert" zal zaterdag 9 februari voor de 35e keer de jaarlijkse schaatswedstrijden om de "Kees Jongert" bokaal op kunstijsbaan Haarlem houden. De Zaanse schaatsers van STG Zaanstreek uit Koog aan de Zaan strijden tegen elf andere clubs uit o.a. Zwanenburg, Amsterdam, Noordwijk, Haarlem, Ter Aar, Spaarndam, Leimuiden, Alkmaar, Kudelstaart, Rijsenhout en Heemskerk.


De deelnemende verenigingen zijn die verenigingen die wekelijks trainen op de kunstijsbaan aangevuld met een aantal gastverenigingen. Er wordt door de dames en heren. van pupil tot veteraan gestreden op maar liefst 27 onderdelen over afstanden van 500 tot 5000 meter.

Ook dit jaar staat er weer een ploegenachtervolging op het programma. Iedere vereniging stuurt zijn beste rijder/-ster per onderdeel de baan op. In feite mag de winnaar zich clubkampioen van de kunstijsbaan Haarlem noemen.

lJsclub Ter Aar werd vorig jaar winnaar van de felbegeerde "Kees Jongert" bokaal, een verzilverde noor. IJsclub Nut en Vermaak werd winnaar van de runner-up trofee, een verzilverde doorloper. Deze laatste prijs gaat naar de club die de meeste progressie heeft gemaakt t.o.v. het voorgaande jaar. lJsclub Ter Aar werd ook de winnaar van de pursuit (ploegenachtervolging).

De wedstrijden op de baan aan de IJsbaanlaan 2 in Haarlem beginnen om 17.00 uur en de toegang tot deze wedstrijden is GRATIS. Alle clubs rekenen op de steun van hun trouwe leden en supporters.
Met de auto naar de ijsbaan? Geen probleem. Bij de IJsbaan Haarlem ligt een groot parkeerterrein met voldoende ruimte om uw auto te parkeren. Opladen elektrische auto's is ook mogelijk.