• Routinier Dwayne Hijstek kopt de 2-0 binnen tegen RCZ

    Theo van Vlaanderen

Saenden op drempel 3e klasse

WORMERVEER De spanning in de vierde klasse B is voor de voetballers van RKVV Saenden per week opgelopen. Met de laatste competitieronde op het programma kan de klus (promoveren) tegen Alcmaria Victrix worden afgemaakt.

En laten nu uitgerekend de Alkmaarders de eerste wedstrijd van dit seizoen in Wormerveer met 1-4 te hebben gewonnen. 'Over het spoor' zit de stemming er al desondanks goed in, maar die uitslag zijn de mannen van trainer René Reijinga beslist nog niet vergeten. Mogelijk dat hij extra motiverend werkt?

'Je kent allemaal wel eens van die momenten dat je je afvraagt waarom een sportieve piek op het verkeerde moment plaatsheeft' kijkt elftalleider Rob Vet alvast vooruit naar het treffen in Alkmaar. 'Ik heb de stellige overtuiging dat Saenden dit seizoen precies op de juiste momenten weet te pieken. Zie de 7-0 tegen RCZ.'

De tegenstander moest j.l. zondag haar meerdere erkennen in WSV'30 en door die 4-1 winst van het team van Tom Jansen - die overigens ziek op de bank in Krommeniedijk lag - zullen de Wormers mee mogen doen aan de nacompetitie.

De enig overgebleven concurrent De Rijp neemt het op tegen en bij Zaandijk. Het verschil is één winstpunt in het voordeel van de Wormerveerders. De druk ligt geheel bij de bezoekend ploeg zondagmiddag. De gastheer weet zich veilig en tankte zelfvertrouwen via de 0-2 winst bij Duinrand S.

De voorbereiding op dit allesbeslissende duel start met een broodmaaltijd in Café 't Laantje. Daarna vertrekt de selectie richting het sportpark Egmonderhout aan de Terborchlaan in Alkmaar.

Daar zullen de spelers extra steun ondervinden van een gezelschap jeugdleden en begeleiders van maar liefst 110 personen. Zij zullen vanuit hun onderkomen De Haverkamp in Gelderland rechtstreeks doorreizen naar Alkmaar om hun favorieten naar de titel te schreeuwen. Al is de vraag of er na zo'n afmattend sportkamp nog geluid uit de keeltjes zal komen.

Afgelopen zondag streed ook Saenden Dames 1 om het kampioenschap. Zij stonden tegenover directe concurrent SVA. Bij rust was er een voordelige score van 4-0. Precies voldoende om die titel te bemachtigen.

SVA wist in het tweede bedrijf twee tegengoals te scoren en kon zodoende feestvieren.