• De nieuwe bus van de Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek bewees zijn waarde

Rolstoelhandballers succesvol in Frankrijk

KROMMENIE Het Europees kampioensteam rolstoelhandbal vertrok onlangs naar Canteleu in Frankrijk. Met Krommenieërs Piet en Cobi Neeft als resp. bondscoach en fotograaf konden de elf spelers in de nieuwe bus van de Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek afreizen voor een toernooi op uitnodiging van de plaatselijke handbalvereniging.

Voor de rolstoelen ging een aparte auto met aanhanger mee, die werd gereden door zoon Bart Neeft, de valide speler van het team.

Op zaterdag werden er acht wedstrijden gespeeld tegen Franse team, op zondag nog drie. De wedstrijden, die allemaal door het Nederlands team gewonnen werden, duurden twintig minuten per match.

"Volgens ons hebben we in Frankrijk het rolstoelhandbal goed gepromoot" vertelt Piet Neeft enthousiast. "Iedere ploeg wilde met ons op de foto. Voor Frankrijk, dat 24 clubs heeft, zou het misschien wel de doorslag geven om een nationaal team te formeren. In Nederland hebben wij inmiddels negen clubs!"

Voor het natje en droogje was goed gezorgd met een lunch in een sporthal en een diner in een andere sporthal. Rond 14.00 uur vertrok het team weer huiswaarts met een lunchpakket voor onderweg.

"Ik ben zelf vrijwilligerschauffeur en dit soort vervoer is gewoon mogelijk" vertelt Piet Neeft. "De Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek heeft vier bussen voor rolstoelers en een personenauto. We zijn te bereiken op 06 – 2090 3565 en er is veel mogelijk voor mensen die geen zelfstandig vervoer hebben." Voorlopig is het even nagenieten van zo'n kampioensreisje…