Rob Hersche naar Zilvermeeuwen

ZAANDAM Het abrupte einde van het dienstverband van trainer Eric Heerings (uitdaging bij OFC aangegaan) noopte het Zilvermeeuwen bestuur een opvolger te zoeken. Per het nieuwe seizoen is dat Adri Looyen. Tussentijds zal Rob Hersche inspringen.

Terwijl de blauwwitten middenin de fusieperikelen vertoeven is de vacature vlot ingevuld. Het zoeken naar een oplossing kostte minder tijd dan verwacht. Hersche was beschikbaar. Hij genoot van een jaartje rust, maar wilde deze kans niet laten lopen.

Donderdagavond is de selectie ingelicht en heeft Hersche de training geleid. De assistent van Heerings was Jeroll Wijndal. Hij blijft ook de assistent van de interim-trainer.

ZAANDAMMER FUSIE

Op de vergadering van maandag 15 januari moet minimaal 2/3 van alle leden (stemmen) aanwezig zijn (quorum) en moet tevens 2/3 van alle aanwezigen positief stemmen zo valt te lezen in de statuten van ‘De Meeuwen’. ‘Wordt het quorum niet gehaald dan zal onmiddellijk op voorstel van het bestuur een tweede vergadering door de ledenvergadering worden vastgesteld. Bij deze tweede vergadering geldt het quorum niet.’

Die beslissende bijeenkomst staat voor 29 januari genoteerd. Beoogd fusiepartner Hellas Sport Zaandam heeft van haar leden wel al het groene licht ontvangen voor de fusie.