• De renners op de Munnikenweg

    Stichting Profronde NoordHolland

Profronde van Noord-Holland

STREEK De tweedaagse internationale Beemster kaas Profronde van Noord-Holland zal op zaterdag 8 en zondag 9 juni gereden worden. Beemster kaas is de kersverse naamgever van 'de Ronde'. Ook dankzij financiële ondersteuning van de Gemeente Alkmaar en de Provincie Noord-Holland is dit prachtige wielerevenement ook in 2019 weer mogelijk.

De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland is de oudste wielerklassieker van Nederland. In 2019 wordt alweer de 73ste editie verreden en de koers maakt deel uit van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Een landelijke reeks wedstrijden waar de beste semi-profs en amateurs van Nederland en België aan deelnemen. Met een wildcard neemt de Australische baanselectie deel. Die ploeg is in voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio.

PARCOURS
De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland speelt zich op zaterdag 8 juni af in Graft-De Rijp. Die middag starten de renners om 13.00 uur voor een individuele tijdrit over 4 kilometer van West-Graftdijk naar de Driemaster in De Rijp, waar de finishlijn is getrokken. Om 18.45 uur is de start van de avondetappe, die over drie omlopen van zo'n 30 kilometer gaat, met start en finish op de Rijper Driemaster.

Zondag 9 juni is om 12.00 uur de start van de klassieker Ronde van Noord-Holland, op het Waagplein in Alkmaar. Na 180 kilometer keren de renners omstreeks 16.00 uur terug aan de meet. De streep is getrokken op de Saturnusstraat in Oudorp. Dat betekent dat de coureurs in de volle finale de 'wereldberoemde' kasseien van de Munnikenweg onder de wielen krijgen.

Wie de routes op www.profrondevannoordholland.nl bekijkt ziet dat de Zaanstreek niet meer voor komt in de ronde.